ye-logo.v1.2

Малює фарбами рідні краєвиди

Культура 4742
Фото: 0

В’ячеслав Швець з Дунаєвець

В дитинстві хлопчик часто їздив з Дунаєвець в живописне село, де пагорби  перетинаються долинами і ярами. Виходиш на околицю, і перед очима так звана округа – долина, яку оточують чотири населених пункти: Малий Жванчик, Великий  Жванчик, Лучки, Чимбарівка. В цій долині красуються стави з прозорою, мов дзеркало, водою. Саме в селі Чимбарівка (назва села походить від того, що гнули ободи для підводи і колеса) В’ячеслав Швець знайшов друзів, відвідуючи на літніх канікулах рідних бабусю і дідуся. Цілими днями і вечорами дітлахи насолоджувалися рідними краєвидами, з задоволенням збирали гриби, ягоди, спостерігали за лісовими тваринками, купалися, рибалили, а ще таємничо і весело святкували Івана Купала.
Сільська романтика спонукала хлопця взятись за олівці і сприяла народженню справжнього художника. Ще в школі він дуже хотів на уроках образотворчого мистецтва показати особливу любов до малювання. Устремління хлопчика відчула викладач школи – гімназії м. Дунаївці В. А. Слободян і вперше похвалила юного мрійника – художника за роботу «Осінній пейзаж».
На художній світогляд вплинула своїми сильними роботами і художник-графік  Н.Тищенко, вона навчила професійному академічному малюнку.
В’ячеслав визначився остаточно і став студентом Кам’я­нець-Подільського національного університету ім. І. Огієнка і з вдячністю говорить про викладача з живопису А. О. Штогрин. Антоніна Олексіївна – сильний колорист, вона навчила бачити кольори, розрізняти багатство відтінків, находити правильне співвідношення кольору і тону. Тож   з кожним днем завдяки кропіткій праці, наполегливості, уважним викладачам В’ячеслав Швець зростає як майстер і все більше закохується в мистецтво живопису. Він людина світлої душі, бачить життя різнобарвним, динамічним, і цей живий наочний колорит навколишнього середовища переносить на полотно, цінуючи вільну манеру у живопису.


О. Покровка, бібліотекар районної бібліотеки.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую