ye-logo.v1.2

До річниці битви під Крутами хмельничанам покажуть театрально-кінематографічний проект

Культура 1724
Події, котрі відбуваються у 1918 році зображено як фільм, сьогодення відображається у формі класичної театральної постановки
Події, котрі відбуваються у 1918 році зображено як фільм, сьогодення відображається у формі класичної театральної постановки. Фото: з архіву редакції

Назва проекту - "Крути. В мої сни прийшла війна...".

Прем’єра театрально-кінематографічного проекту "Крути. В мої сни прийшла війна..." відбулася минулого року у Хмельницькому міському будинку культури. Цього року, з нагоди 101-ої річниці битви під Крутами, виставу покажуть хмельничанам ще раз у приміщенні театру імені Михайла Старицького.

У виставі зображені дві трагічні долі, розділені сотнею років. Одна історія про молодого студента, що заради незалежності Батьківщини вступив до лав Січових Стрільців. Інша – про такого ж юнака, який залишивши навчання в університеті, вирішує боронити цілісність України на Сході України.

Події, що розгортаються у далекому 1918 році показані на екрані у вигляді кінострічки, сучасність ж грають актори на сцені. В обох сюжетних лініях задіяно три дійові особи: батько, син і його наречена.

За сюжетом, батько головного героя Романа отримує лист, в якому повідомляється, що друг Романа Андрій загинув у зоні АТО. В цей час його син повідомляє про майбутнє одруження. Але дізнавшись про смерть друга, Роман вирішує, незважаючи на прохання батька, іти добровольцем на війну. Кохана підтримує його рішення, хоч і не хоче відпускати. Хлопець вирушив воювати так і не знаючи, що стане батьком.

Схожі події відбуваються у 1918 році. Микола також вирушив на війну, щоб стати героєм для України. Вже перед боєм він дістав книгу поезій подаровану коханою, але її листа так і не прочитав…

Показ театрально-кінематографічного проекту "Крути. В мої сни прийшла війна..." відбудеться завтра, 29 січня,  у приміщенні театру імені Михайла Старицького (вул. Соборна, 60). Початок о 19:00. Вхід вільний.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую