ye-logo.v1.2

«Євробачення-2019»: підтримка Педана, скандал та невизначеність

Культура 3681
Maruv, яка гастролює Росією, виграла Нацвідбор на Євробачення. Та чи саме вона представлятиме Україну на конкурсі - поки ще невідомо
Maruv, яка гастролює Росією, виграла Нацвідбор на Євробачення. Та чи саме вона представлятиме Україну на конкурсі - поки ще невідомо. Фото: instagram.com/eurovision.ua/

Maruv перемогла у Нацвідборі, але ще невідомо чи саме вона представлятиме Україну в Ізраїлі.

«Крута пісня, а не пусті обіцянки. Я за Марув, - перед виступом «Maruv» у фіналі національного відбору на «Євробачення» говорив у відео, яке транслювали в прямому ефірі під час конкурсу, відомий телеведучий, який родом з Хмельницького, Олександр Педан. - Ця мала вже «порвала» Європу, скоро «порве» весь світ». І вже за декілька годин стало відомо – у Нацвідборі перемогла саме Maruv.

Утім, чи поїде від України саме епатажна 27-річна Ганна Корсун (саме таке ім’я та прізвище має Maruv), поки невідомо. Адже…

«Про Нацвідбір на «Євробачення». Можу ще раз повторити думку дуже багатьох: представником України не може бути артист, який гастролює у державі-агресорі, планує робити це і надалі й не бачить у цьому нічого неприйнятного. Тому історія із учасником від України ще далеко не завершена», - написав після фіналу в «Твіттері» віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко.

Maruv, як це наголошувалося і під час півфіналу, так і вчорашньому вирішальному фіналі, гастролювала та має намір і надалі давати концерти в Росії. Вже найближчим часом у неї заплановані концерти в Москві та Санкт-Петербурзі. А власником прав на пісню «Siren Song», з якою співачка перемогла у Нацвідборі, є російська компанія «Warner Music Russia».

Як пише «Радіо Свобода», багато нарікань у соцмережах були викликані також підходом Суспільного мовника до відбору учасників на півфінали «Євробачення». Їх прокоментував особисто Зураб Аласанія: «Суспільний мовник є тим, хто прийматиме остаточне рішення по представництву України на міжнародному конкурсі «Євробачення» – на відміну від поточних рішень, які в процесі Нацвідбору приймають партнери з СТБ і журі». А це означає, що остаточне рішення ще не ухвалено. Тобто, попри перемогу на національному відборі, Maruv може й не буде представляти Україну на «Євробаченні» цьогоріч.

Крім цього, член правління Національної суспільної телерадіокомпанії Олександра Кольцова в коментарі «Громадському» заявила, що рішення про представника України на Євробаченні-2019 НСТУ ухвалить упродовж 48 годин. «Зараз ми маємо затвердити або погодити переможця, який поїде від України. І ми, як Суспільне мовлення, дослухаємося до суспільства, - сказала Кольцова. - В нашому договорі є пункт, який нам потрібно обговорити з Maruv».
Якщо ж не Maruv, то хто? Друге місце посів гурт «Freedom Jazz», але чи зможе він представляти України на Євробаченні? Кольцова відповіла: «На жаль, поки не можу сказати. Ми хотіли би почути від Maruv відповіді, і звичайно хотілось би покласти дискурс в українському суспільстві: чи має артист, який представляє Україну на Євробаченні, їздити з концертами в Росію». На запитання, чи є конкретно вимога від Maruv оголосити про припинення концертів у Росії, Кольцова відповіла: «У нас є пункт в договорі, який передбачає певні рішення - вони мають його прийняти».

Сама ж Maruv заявила, що вже наступного тижня дасть прес-конференцію, на якій відповість на усі запитання стосовно виступів у Росії.

Якщо ви пропустили фінал, то можете переглянути відео: 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую