ye-logo.v1.2

Тиждень у Хмельницькому: куди піти 18-24 березня

Культура 2301
Шукайте найцікавіші події міста в нашій афіші
Шукайте найцікавіші події міста в нашій афіші. Фото: ілюстрація 4mama.ua

Програма заходів.

По-справжньому весняна погода додає енергії та бадьорості, і відповідно – бажання активно проводити час. Саме тому в Хмельницькому підготували низку цікавих заходів на будь-який смак. Ми ж зібрали їх в нашій афіші, щоб ви могли спланувати своє дозвілля.

Кілька яскравих концертів очікують на хмельничан протягом цього тижня. Перед містянами виступить відомий український музикант Олег Скрипка, на сцені філармонії звучатиме РОК-Симфонія, буде й концерт органної та камерної музики.

У вівторок в театрі Старицького покажуть «Лебедине озеро», у середу до обласного центру приїде письменник Василь Тибель з презентацією нової книги. Цього тижня юнаків та дівчат кличуть на нестандартну «тиху» вечірку до бібліотеки. З собою потрібно мати смартфон і навушники.

Не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому демонструють виставковий проект Семена Храмцова "Банери. Критичний дизайн", виставку плакатів Володимира Карвасарного "Грані життя". Виставка екзотичних тварин "Світ джунглів" триває у ЦУМі. Виставка фотографій "Краще з фондів" діє у музеї-студії фотомистецтва. У галереї "квARTира" (екс-"Галерея на Проскурівській") діє виставка декоративного розпису з музейної колекції «Традиція. Made in Ukraine». В арт-центрі "Масло" демонструють Виставковий проект Поліни Щербини "Жи.Zа межами підсвідомості".

Щоб ви не пропустили найцікавіше, Сайт Є підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом тижня у Хмельницькому.

 ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (18 березня)

Фото: facebook.com

Концерт РОК-Симфонії

Музика, що пронизує наскрізь. Грандіозне шоу, що збирає на сцені симфонічний оркестр, хор та рок-бенд. Тут світові хіти звучать зовсім по-новому. Rock Symphony - це єдиний монолітний твір, у якому композиції непомітно змінюють один одного. Сценографія та світлове оформлення забезпечують неповторне сприйняття музики, відчуття драматургії і драйву.

Коли: 19:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість квитків: 270-600 гривень

 Вівторок (19 березня)

Фото: з архіву редакції

Олег Скрипка з програмою "Найкращі хіти "ВВ"

Олег Скрипка - український музикант, вокаліст, композитор та лідер гурту "Воплі Відоплясова". Скрипка та неперевершені НАОНІ оркестра з програмою "Найкращі хіти ВВ та світові шедеври". Цей концерт однозначно вартий Вашої уваги, адже на сцені для Вас виступатимуть 56 музикантів. Неймовірна кількість інструментів та чудовий голос Олега Скрипки віднесе Вас в місце, де живе справжня, непідкупна музика. НАОНІ Оркестра – провідний творчий колектив України, переможець Битви оркестрів в Україні та Молдові, яким керує народний артист України Віктор Гуцал. За плечима оркестру понад 5 тисяч концертів на всіх континентах, а також міжнародні мистецькі фестивалі та свята. 

Коли: 19:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість квитків: 190-590 гривень

Балет «Лебедине озеро»

Львівська національна опера презентує прем’єру балету «Лебедине озеро». Артисти покажуть хмельничанам та гостям міста власну постановку світового хіта Петра Чайковського. Балет складається з 3-х дій. Загальна тривалість постановки дві з половиною години.

Коли: 19:00

Де: театр імені Старицького, вулиця Соборна, 60

Вартість: від 90 гривень

Дегустація китайської їжі

Вона переверне ваше уявлення і прищепить особливу любов до гострого. Звісно, якщо ви готові трішки ризикувати. Будуть представлені страви із пекельної кухні - сичуанської зокрема. Китай уміє смачно дивувати! Спробувати справжню баранину по-сичуанськи, курку по-гунбао і ще кілька пекучо-смачних страв можна вже.

Коли: 19:00

Де: Mr Lou, вул. Проскурівська, 57

Вартість квитків: 280 гривень

Творча зустріч із хмельницьким художником Олександром Антонюком

Від старозаповітних мотивів до індіанської міфології: зануритись у різноманітні і, певною мірою, фантастичні світи незабаром буде можна на зустрічі з художником Олександром Антонюком (у рамках проекту «Творчі зустрічі»). Митець є членом Національної спілки художників, його чисельні виставки проходять і в Україні, і за кордоном – у Німеччині, Угорщині, Польщі, США, Румунії тощо.

Коли: 13:00

Де: Хмельницький обласний художній музей, вул. Проскурівська, 47

Вартість: квиток до музею: для дорослих - 20 грн., для школярів та студентів - 10 грн., для дітей - 5 грн., для пільгових категорій - безкоштовно

Середа (20 березня)

Фото: facebook.com

Презентація книги «Бурштин» Василя Тибеля

«Бурштин» – історія про життя копачів бурштину на Поліссі – захопливий динамічний бойовик, сюжет якого розгортається на тлі прадавньої демонології, сучасних політичних оборудок та інших наслідків на зразок сумнозвісної золотої лихоманки на Клондайку. Місцеве населення давно вже проміняло звичне життя на полювання за скарбами, всі змалечку стають «старателями», незаконно добувають бурштин, ігноруючи будь-яку владу.

Коли: 18:30

Де: Книгарня "Є", вул. Проскурівська, 2

Вартість: безкоштовно

Психологічна гра "Секрети стосунків"

Це пошук ресурсу, який допомагає покращити якість стосунків, виявити бар'єри й перешкоди, пошук і подолання труднощів у стосунках.

Коли:18:30

Де: Вул. Гагаріна, 5

Вартість: 400 гривень

Четвер (21 березня)

Фото: ілюстрація з архіву редакції

Відкриття меморіальних дошок загиблим Героям України

Відкриття меморіальних дошок на честь Героя Небесної Сотні Артема Мазура та загиблого у зоні АТО кіборга Дмитра Іваха відбудеться у четвер, 21 березня. Пам’ятні знаки розмістять при вході до вищого професійного училища №11 у Хмельницькому. Обидва загиблих Герої були випускниками цього навчального закладу.

Коли: 10:00

Де: вулиця Тернопільська, 15/2

Вартість: безкоштовно

Кіно-театральна інсталяція «Птах душі»

Хмельницький монотеатр «Кут» запрошує на кіно-театральну інсталяцію «Птах душі». Вистава присвячена життю та творчості Василя Стуса. Постановка і виконання народного артиста України Володимира Смотрителя.

Коли: 18:00

Де: Монотеатр "Кут", вул. Проскурівського Підпілля, 34

Вартість: 50 гривень

Інтелектуально-розважальна гра "Відгадай"

"Відгадай!" - гра, де можна відчути себе підкорювечем Світу! Переможець тільки один, а це означає, що буде запекла боротьба справжніх інтелектуалів, книголюбів, геймерів, кіноманів, людей з розвиненою інтуїціїєю і просто тих, хто ще ніколи не брав участі у подібному. Найрозвиненіші країи Європи вже грають в цю гру та перемагають на міжнародних битвах виграючи круті призи.

Коли: 18:00

Де: ТЦ "ПАСАЖ", Коледж культури і мистецтв, вул. Проскурівська 45, каб. 32, 2 поверх

Вартість: безкоштовно

Презентація курсу "Програмування на Java"

Починають набір студентів на курс "Програмування на Java для початківців". Java — одна з найпопулярніших мов програмування останніх років. Зрозумілий синтаксис, чимала кількість готових рішень та бібліотек, велике і дружнє ком’юніті дають змогу опанувати Java навіть тим, хто не має досвіду в розробці.

Коли: 18:30

Де: Avivi It Academy, вул. Подільська, 109

Вартість: безкоштовно

Концертна програма "Кавова кантата Й.С. Баха"

До 334-річчя від дня народження композитора. Участь беруть: заслужена артистка України - Наталія Молдован (орган), камерний оркестр Хмельницької обласної філармонії, диригент - Заслужений артист України Сергій Рабійчук, оповідач - Андрій Юрченко (тенор), пан Шлендріан - Степан Дробіт (баритон), його дочка Лісхен - Заслужена артистка України Фатіма Чергіндзія (сопрано).

Коли: 18:30

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість квитків: 80-90 грн

П'ятниця (22 березня)

Фото: з архіву редакції

Виставковий проект Поліни Щербини "Жи.Zа межами підсвідомості"

Основними практикуючими медіа на виставці стали живопис і фотографія. У своїй творчості мисткиня зосередилася на темі внутрішніх і зовнішніх конфліктів людини з навколишній середовищем.

Коли: 12:00-19:00

Де: Арт-центр "MASLO", Старокостянтинівське шосе, 20/3

Вартість: безкоштовно

Субота (23 березня)

Фото: ілюстрація keyword-suggestions.com

Тиха вечірка "Good Silent Party"

Тиха вечірка відбудеться одночасно у двадцяти містах України, в тому числі й у Хмельницькому. Автором такого флешмобу виступила Луганська обласна бібліотека. Все відбуватиметься так: з собою потрібно мати смартфон з додатком «Радіо Сковорода» і навушники. В залі буде тиша, всі учасники через навушники слухатимуть пряму трансляцію з «Радіо Сковороди». До вечірки долучиться Сергій Жадан, він буде вести онлайн-бесіду.

Коли: 18:00

Де: Хмельницька міська централiзована бiблioтечна система, вул. Подільська, 78

Вартість: безкоштовно

Трансформаційна гра "На результат"

Людина, яка обирає гру для трансформації, не залишиться без результатів - у життя обов'язково прийдуть зміни. Це так працює. Той, хто спробував, - знає. Хто не спробував - має шанс прийняти в своє життя нові дива. Запрошують! Гра "На результат" – це поступове народження того, про що Ви мрієте - від «ХОЧУ» до «МАЮ». Яке б завдання, питання не стояло перед Вами зараз – Ви завжди можете прийти до відповіді та рішення за допомогою схеми, закладеної в грі, починаючи з оптимізації формулювання й закінчуючи розумінням алгоритму подальших дій і важливих ресурсів, приємними відчуттями сили, спокою і впевненості в собі.

Коли: 10:00

Де: Вул. Соборна, 55

Вартість: 500 грн. Запис в день гри + 100 грн. до основної вартості. Індивідуальна гра - 1.5 години (700 грн.)

Майстер-клас “3D візуалізація інтер’єру приміщення”

Під час майстер-класу вас познайомлять з моделюванням приміщень та будинків. У програмі 3D Max. А також розкриють тонкощі постобробки в програмі Photoshop.

Коли: 14:00

Де: Комп'ютерна Академія «ШАГ», вул. Подільська, 93

Вартість: безкоштовно

Неділя (24 березня)

Фото: з архіву редакції

Музична комедія "Сватання на Гончарівці"

Українське весілля, нагадують, починається зі сватання, на якому дівчина або подає рушники (на знак згоди), або, навпаки, підносить нареченому гарбуза. «Сватання на Гончарівці» за однойменною комедією українського класика Г.Квітки-Основ’яненка є своєрідною антологією національної музики.

Коли: 19:00

Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість квитків: 60-120 гривень

Назар Хижий із виступом у філармонії

Назар Хижий народився 18 травня 1983 у м. Броди Львывської області. Навчався в Бродівській школі мистецтв по класу кларнет. Після заінчення школи поступив до Львівського музичного училища імені С. Людкевича, клас викладача Мар'яша М.В. У 2001 році вступив до Львівської Національної Музичної Академії імені М. Лисенка і вже з 2002 року працює у Львівській Національній опері. У 2005 році брав участь у VII Міжнародному фестивалі академічної та сучасної музики "Фарботори" (м. Канів), де став Лауреатом ІІІ премії. Виступає у складі Lviv clarinet quartet.

Коли: 17:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 70-80-90 грн

Тренінг "Перша невідкладна допомога"

Навчання проходить згідно рекомендацій та протоколів Європейської Ради Реанімації та Американської ассоціації серця а також нормативи МОЗ України. Цей курс розраховано на всіх охочих людей, хто хоче навчитися рятувати життя, а також на медиків, які хочуть якісно та ефективно навчитися працювати на догоспітальному етапі.

Коли: 14:00

Де: Подільський Тренінговий Центр, вул. Соборна, 1

Вартість: 500 гривень

Святковий концерт органної та камерної музики

24 березня 1920 року Оленою Іванівною і Миколою Костянтиновичем Реріхами були записані перші рядки першої книги Вчення Живої Етики. Цей день вважається Днем Вчителя. Щиро запрошують на концертну програму, яка сповнена краси музики, майстерності музикантів і подарує незабутні враження.

Коли: 14:00Де: Мистецький простір, просп. Миру, 103/1

Вартість: безкоштовно

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є»

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую