ye-logo.v1.2

Танцюристи з шести країн влаштують карнавал культур у центрі Хмельницького

Культура 2519
Фестиваль відбувається раз в два роки
Фестиваль відбувається раз в два роки. Фото: з архіву редакції

Чотири дні у місті вируватиме «Hlushenkov Folk Fest».

У четвер, 13 червня, у Хмельницькому всьоме стартує фестиваль-конкурс народної хореографії «Hlushenkov Folk Fest». Як розповів начальник управління культури і туризму міської ради Артем Ромасюков, цього року на фестиваль приїде найбільше іноземних гуртів за всю його історію. Колективи з Польщі, Литви, Вірменії, Туреччини, Чилі та України візьмуть участь у події.

«Два дні у нас триватимуть карнавали культур, шість груп будуть поділені на два дні. Тож ми будемо бачити танці різних країн світу. Також всі, хто будуть на фестивалі, зможуть взяти участь у майстер-класах і навчитися рухів тієї чи іншої країни. Після карнавалу культур будуть інтеграційні вечірки. Це цікаво буде молоді, тому що ді-джеї гратимуть сучасну музику цих шести країн», - зазначив Артем Євгенович.

У перший день фестивалю перед його відкриттям колективи-учасники «Hlushenkov Folk Fest» виступлять у соціальних закладах міста. «Ми не залишаємо поза увагою мало мобільні верстви населення, людей з обмеженими можливостями. Вони стануть частинкою нашого фестивалю. О 15 годині 13 червня в шести соціальних закладах міста ми зробимо програми заїжджих колективів», - додає Артем Ромасюков.

В останній день фестивалю, 16 червня, після гала-концерту відбудеться масштабний танцювальний перформанс. Український народний танець «Гречаники» виконають всі учасники фестивалю.

Нагадаємо, у травні в центрі Хмельницького відбувся перший фестиваль оркестрових-шоу програм «Art Major show», а у Молодіжному парку втретє пройшов рок-фестиваль «Rock&Buh».

 

ПРОГРАМА

13 червня

18:00 – Фестивальна хода та відкриття фестивалю (вулиця Проскурівська, сцена біля кінотеатру Шевченка);

14 червня

18:00 – Карнавал культур: Польща, Литва, Туреччина
20:00 – Концертна програма заслуженої артистки України, скрипальки Майї Онищук;
21:00 – Фестивальна вечірка просто неба.

15 червня

18:00 – Карнавал культур: Вірменія, Україна, Чилі;
21:00 – Фестивальна вечірка просто неба.

16 червня

19:30 – Фестивальна хода та гала-концерт фестивалю;
21:30 – Танцювальний перформанс «Гречаники».

Hlushenkov Folk Fest у Хмельницькому програма

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую