ye-logo.v1.2

«Леді Капулетті» на сцені хмельницького монотеатру завершила фестиваль «Відлуння»

Культура 2961
Леді Капулетті у виконанні Ганни Яремчук
Леді Капулетті у виконанні Ганни Яремчук. Фото: автора

Цього року на монофестивалі виступили актори з шести країн.

Вчора, 12 червня, у Хмельницькому в монотеатрі «Кут» завершився 21 фестиваль моновистав «Відлуння». Впродовж п’яти днів глядачам продемонстрували дев’ять унікальних вистав. Участь у театральному дійстві взяли актори з України, Чорногорії, Вірменії, Литви, Казахстану, Ізраїлю та Іспанії. Кожна вистава на фестивалі, як і щороку, проходила рідною мовою.

В останній фестивальний день на сцені монотеатру виступило дві українські акторки – Марина Святненко з виставою «Муза» та Ганна Яремчук з виставою «Леді Капулетті». Моновистави зібрали справжній аншлаг, тож організаторам довелось облаштувати додаткові місця для глядачів.

Завершилось цьогорічне «Відлуння» шекспірівською трагедією. Героїня спектаклю – Леді Капулетті, мати Джульєтти. Як зазначають автори вистави, це історія мовчання. «Пристрасть нестримна, незгасима, невловима. Та, що вибиває з соціального, майнового, сімейного стану. Та, що випалює всі інші фарби життя. Та, з котрої може вирости життєдайне кохання. Та, що може зачинити всі двері. Хто б міг подумати, що саме така пристрасть поселилась у серці скромної шекспірівської героїні «другого плану» - леді Капулетті», - описують виставу режисери.

Леді Капулетті у виконанні Ганни Яремчук

В останній день фестивалю виступили українські акторки.

Леді Каулетті постає в образі молодої жінки, яка пішла в монастир. Вона розповідає свою історію життя, про свій біль, розчарування, кохання та втрату. Втрату єдиної доньки Джульєтти та коханого чоловіка Тибальда, з яким вона зраджувала чоловіка.

Леді Капулетті у виконанні Ганни Яремчук

У спектаклі матір Джульєтти постала у головній ролі.

Леді Капулетті у виконанні Ганни Яремчук

Хмельничани побачили Леді Катулетті з нової точки зору.

Після вистави відбулося урочисте закриття фестивалю моновистав «Відлуння». І хоча він не мав конкурсного характеру, театральні експерти вручили кожному учаснику особливу нагороду, підкресливши таким чином родзинку актора чи актриси.

у Хмельницькому в монотеатрі «Кут» завершився 21 фестиваль моновистав

Учасникам фестивалю вручили дипломи.

у Хмельницькому в монотеатрі «Кут» завершився 21 фестиваль моновистав

Закордонні учасники фестивалю під час урочистостей розповіли про свої враження від перебування у Хмельницькому.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую