ye-logo.v1.2

Сальса, бачата, бугі-вугі: на Проскурівській вчитимуть соціального танцю

Культура 5420
Щонеділі перед кінотеатром Шевченка хмельничан вчитимуть танців
Щонеділі перед кінотеатром Шевченка хмельничан вчитимуть танців. Фото: з архіву редакції

Протягом місяця у місті триватиме фестиваль соціальних та вуличних танців.

Фестиваль-конкурс «Нестримний потік» у Хмельницькому цього року відбудеться вдруге. Протягом липня щонеділі на майданчику перед кінотеатром Шевченка запалюватимуть молоді хореографи різних танцювальних клубів міста, навчаючи хмельничан соціального та вуличного танцю.

Як зазначив один з організаторів фестивалю Сергій Щербанюк, таким чином хочуть залучити хмельничан до активного відпочинку.

«Соціальні танці – це народна творчість. Вони виконуються без спеціальної підготовки, тут не має суворого наслідування певним «па». Тому такі танцювальні опен-еєри будуть цікаві практично для всіх, від дітей до людей похилого віку. Крім розважальної, фестиваль несе також оздоровчу функцію. Насправді, у нашому місті багато людей прийшло до соціальних танців не тому, що подобається, а тому що лікар прописав. Це, як правило, люди, у яких сидяча робота», - говорить Сергій.

Кізомба, сальса, бачата, леді стайл, бугі-вугі – те, що викладатимуть тренери. Кожної неділі хмельничан навчатимуть два інших хореографи. «Ми розпочали опен-ейри 30 червня. Збирається велика кількість людей. Є учасники танцювальних шкіл, долучаються люди, які колись ходили на заняття, і ті, хто вирішив вперше спробувати», - додає Сергій Щербанюк.

По завершенню всього циклу будуть створені ролики з кожним майстер-класом. Переможців фестивалю-конкурсу визначать хмельничани за найбільшою кількістю вподобань після перегляду цих відео.

Усіх охочих навчитися вуличних танців запрошують вже цієї неділі на черговий майстер-клас, початок о 18 годині.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую