ye-logo.v1.2

У Хмельницькому шиють сумки зі старих банерів

Культура 5683
Пошита сумка із використаного банеру
Пошита сумка із використаного банеру. Фото: з фейсбук-сторінки «Urbanko»

Першу партію сумок планують розіграти серед хмельничан.

У Хмельницькому працюють над створенням сумок із використаних міських банерів «Urbanko». Проєкт реалізовують у рамках програми «Громадські ініціативи», тож частину коштів на нього виділили з міського бюджету. Як розповів один з авторів проєкту Андрій Зоїн, на пошив сумок із використаних банерів з міської казни витратили 45 тисяч гривень.

«Така ідея з’явилася три роки тому, але не було часу і грошей на її реалізацію. У нас є дуже багато банерів, які залишаються після концертів та фестивалів. Для реклами всі також роблять банери, зараз додалися ще й політичні сили. Потім вони залишаються непотрібними. А поліхлорвініл, з якого виготовляють банери, в землі розкладається кілька сотень років, - розповідає Андрій Зоїн. - Зараз модно в світі створювати речі з раніше використаних матеріалів. Ми подумали, що можемо шити сумки, бананки, рюкзаки з банерів».

Пробну партію відшили близько пів року тому з фестивальних банерів «Республіки». «Тестили, носили, дивилися, що можна покращити. Потім написали проєкт на «Громадські ініціативи» – хочемо відшити двісті сумок і розіграти їх серед хмельничан. По-перше, для популяризації екології, по-друге – показати, що можна з банерів робити потрібні речі, - ділиться активіст. - Ще одну колекцію, яка складатиметься з восьми речей, плануємо відшити і демонструвати її на різних фестивалях моди. Першим місцем, певне, стануть «Мо/дні» в Хмельницькому».

Читайте також: На «Республіці» створюватимуть дерев’яні скульптури.

Фестивальна сумка, яка трансформується у килимок.

Відшив першої партії сумок зеровейст триває, готова вона буде за два тижні. Дизайн оригінальних сумок розробив хмельничанин Максим Ченош. «Ми придумали ідею, але не могли знайти креативного дизайнера. Всі пропонували стандартні речі. Але потім ми зустріли місцевого хлопця Максим Ченоша, який створив колекцію. Він розробив дві свої сумки, які не мають аналогів, - додає Андрій. - Ми назвали її фестивальна сумка. У неї кладуться речі, їжа та напої, а потім ця сумка розкладається і стає килимком».

Як саме розіграють першу партію сумок серед жителів міста, організатори ще не визначились. Поки що розробляють цікаву кампанію. Але обіцяють, що розіграш буде під час однієї або кількох яскравих подій у місті.

Розробкою дизайну зайнявся хмельничанин Максим Ченош.

У готовій колекції будуть різні види сумок.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую