ye-logo.v1.2

У Хмельницькому два дні триватиме патріотично-музичний фестиваль (ПРОГРАМА)

Культура 2690
26-27 липня у Хмельницькому відбудеться всеукраїнський фестиваль «Гальчевський Фест»
26-27 липня у Хмельницькому відбудеться всеукраїнський фестиваль «Гальчевський Фест». Фото: з Фейсбуку

«Гальчевський Фест» відбудеться на двох локаціях.

Фестиваль вкотре відбудеться на Поділлі. Захід присвячений уродженцю регіону, видатному державному діячеві Якову Гальчевському. Цього року заходи патріотично-музичного фестивалю пройдуть в Молодіжному парку міста та у школі образотворчого та декоративно–прикладного мистецтва. Про це повідомляють в управлінні культури і туризму міської ради.

«Презентуватимуть працю «Микола Будник і кобзарство», книгу «Батькам скажеш, що був чесним» про російсько-українську війну 1917-1920 років, - йдеться у повідомленні. - На літературних читаннях запропонують послухати громадянську та інтимну лірику молодих авторів».

Працюватиме сцена авторської пісні. Відпочити від денного інтелектуального наповнення «Гальчевський-фесту» можна буде на рок-концерті. Велику сцену фестивалю встановлять у Молодіжному парку. На неї вийдуть хед-лайнери – гурти «КораЛЛі» з Івано-Франківська та «Тінь Сонця» з Києва. Також заграють OLEUM, «Варйон», «Телері» та «PoliКарп».

Програма 26 липня закінчиться нічними кінопоказами нашумілих стрічок - «Кіборгів» та «Добровольців Божої чоти». У суботу, 27 липня фестивальний день завершиться збірним етносейшном за участі всіх музикантів.

«1920 року більшовики знищили оселю Якова Гальчевського в Подільській губернії, сьогодні - Вінничина. Брата катували та розстріляли. Після цього головною ціллю його життя стала протидія більшовицькій Росії та комуністам. Ним керувала не лише особиста помста. Він був переконаний, що без боротьби за себе українці стануть «етнографічною масою», а Україна – «колонією чужих народів». Гальчевський проявив себе стратегічним полководцем в армії УНР і талановитим публіцистом. Його праці вимагають сьогодні нашого осмислення і допоможуть краще зрозуміти себе та геополітичний світ навколо», - цитує пресслужба програмного директора фестивалю Валерія Гладунця.

Вхід на усі заходи безкоштовний.

Програма фестивалю

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую