ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відбувся фестиваль на честь отамана Гальчевського (ФОТО)

Культура 2974
Фестиваль присвячений видатному військовому та громадському діячеві Якову Гальчевському
Фестиваль присвячений видатному військовому та громадському діячеві Якову Гальчевському . Фото: автора

Заходи відбувалися на двох локаціях.

Впродовж двох днів, 26-27 липня, у Хмельницькому відбувався патріотично-музичний фестиваль «Гальчевський Фест». Захід кілька років поспіль організовують в Україні. У нашому місті він пройшов вдруге, щоправда, вперше у форматі опен-ейру.

Події в рамках фестивалю проходили на двох локаціях - в Молодіжному парку та у школі образотворчого та декоративно–прикладного мистецтва.

«Яків Гальчевський був повстанським отаманом Правобережної України. Він подолянин, воював в наших областях. Це логічно, щоб фестиваль відбувався на цих землях, і прославляв його ім’я, яке несправедливо було замовчуване в часи радянської окупації. Зараз ми відновлюємо справедливість. Минулого року наприкінці осені ми вперше фестиваль провели у Хмельницькому. Цього року вийшло масштабніше, заходи відбувалися одразу на двох локаціях», - розповів директор фестивалю Валерій Гладунець.

Гальчевський Фест вдруге відбувся у Хмельницькому.

Гроза, яка пройшла у перший день фестивалю, не завадила організаторам провести заплановані заходи. 

У перший день фестивалю на території Молодіжного парку відбулася виставка військової техніки, майстер-класи, виступали лірники і кобзарі. Відбулися презентації наукових праць дослідників. На іншій локації свою нову книгу «Батькам скажеш, що був чесним» про російсько-українську війну 1917-1920 років презентував Роман Коваль.

На великій сцені фестивалю протягом двох вечорів лунала рок-музика. У п’ятницю фестивальний день закінчився переглядом фільмів просто неба, у другий – збірним етносейшном за участі всіх музикантів.

«Фестиваль відбувається за підтримки держави. Хотілося б, щоб більша була відвідуваність подібних подій. Хоча, у п’ятницю в школі декоративно-прикладного мистецтва був вщерть був заповнений зал під час виступу Романа Коваля. Видно, що у людей постать Якова Гальчевського викликає інтерес. Мало хто знає, що це наш земляк був потужним військовим діячем, який не знав поразок. Він сміливо нищив ворога, який мав вдесятеро переважаючі загони», - говорить Валерій Гладунець.

Дорослих і малих вчили виготовляти фігруки з глини.

Увечері розпочинала працювати велика сцена.

На літературних читаннях слухали громадянську та інтимну лірику молодих авторів.

На сцені зіграли «OLEUM», «Варйон», «Телері», «PoliКарп».

Серед хедлайнерів фесту – «КораЛЛі», «Тінь Сонця».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую