ye-logo.v1.2

Тиждень у Хмельницькому: куди піти 16-22 вересня

Культура 3537
Куди піти у Хмельницькому протягом тижня, читайте в нашій афіші
Куди піти у Хмельницькому протягом тижня, читайте в нашій афіші. Фото: з архіву

Програма заходів.

Вже сьогожні у Хмельницькому стартує літературний фестиваль "Слово єднає". У рамках фестивалю протягом майже двох тижнів відбуватимуться зустрічі з письменниками, презентації книг та майстер-класи від літераторів. До речі, також цього тижня у Львові пройде Книжковий форум. Цього року програма форуму налічує близько семи сотень подій.

У вівторок у Хмельницькому розпочнуться Дні сталої енергії, які триватиуть до 20 вересня. Кілька корисних лекцій, майстер-класів і тренінгів запланували нйближчими днями для жителів міста. 

Не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому музеї діє постійна експозиція "Натхненні Бойчуком", виставковий проєкт "Новий пейзаж. Новий портрет" та виставка Неллі Павлової "Про що мовчить каміння". У музеї-студії фотомистецтва відкрили виставку фотографій "DiaFragma" Діани Сулими. Персональна виставка Марини Ролі "Мій Хмельницький" діє в приміщенні музейної галереї "квАРТира". Виставку Василя Савченка «Expectative» демонструють в арт-центрі "Масло". Виставка роботів та трансформерів з металу триває в торгово-промисловій палаті. Виставку "Women.Equality.Politics" можна переглянути в обласній універсальній науковій бібліотеці.

Щоб ви не пропустили найцікавіше, сайт "Є" підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом тижня у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (16 вересня)

Літературний фестиваль "Слово єднає!"

Цьогоріч фестиваль згуртує літераторів-початківців та знаних авторів з Хмельниччини, інших куточків України та сусідніх держав. Триватиме фестиваль до 28 вересня.

Коли: 10:00
Де: Хмельницька міська централiзована бiблioтечна система, вул. Подільська, 78
Вартість: безкоштовно

Зустріч "Фармація: сучасні тенденції розвитку"

У рамках дня інформації "Фармація: сучасні тенденції розвитку" відбудеться зустріч з фахівцями медичної галузі, які проінформують про урядову програму "Доступні ліки" та як нею скористатися жителям нашої області.

Коли: 11:00
Де: Відділ медичної літератури Хмельницької ОУНБ, вул. Грушевського, 93
Вартість: безкоштовно

Музично-терапевтична зустріч "Особисті кордони мого простору"

Знайомтеся з собою, усвідомлюйте свої бажання, мотиви поведінки, ставте перед собою цілі, перевіряйте орієнтири життя і будуйте стосунки (любовні, дружні, приятельські) - різні і по-різному, з різними людьми, а найголовніше - будьте щасливі та в гармонії з собою. Відчути та усвідомити власні кордони, навчитись їх безпечно на екологічно для себе відстоювати за допомогою різних музично-терапевтичних технік.

Коли: 19:00
Де: Вул. Кам'янецька, 48
Вартість: 180 гривень

Вівторок (17 вересня)

Фото: з архіву

Дні сталої енергії у Хмельницькому

Міжнародна конференція, виставка енергоефективного обладнання та матеріалів, арт об’єктів зі сміття, еко-уроки та «круглі столи», показ мультиплікаційних фільмів на екотеми – це та багато іншого заплановано на 17-20 вересня у рамках проведення Днів сталої енергії у місті Хмельницькому.

Коли:10:00
Де: м. Хмельницький
Вартість: безкоштовно

Психологічна гра "Афродізіак подружніх взаємин

Що це за гра? Це гра про любов до себе, любов до життя. Про любов між чоловіком і жінкою, та про любов через роки. Про те, як відродити втрачені почуття. Про нове прочитання себе і свого партнера. Про роль кожного у парі.
Коли: 18:30
Де: вул. Гагаріна, 5
Вартість: 550 грн

Ladys cash flow: психологічна бізнес-гра для жінок

Гра - це дзеркало ваших відносин з грошима, можливостями та самореалізацією в житті.
Коли: 18:30
Де: вул. Гагаріна, 5
Вартість: 400-759 гривень

Презентація аудіокниги "Метелики в крижаних панцирах

Запис аудіокниги здійснено у рамках реалізації проєкту “Особлива книга для особливих дітей”, який бібліотека реалізує за підтримки Українського культурного фонду. У презентації візьмуть участь автор книги Оксана Радушинська, команда проєкту, актори, митці, школярі та волонтери, які озвучили текст книги.

Коли: 12:00
Де: Хмельницька обласна бібліотека для дітей імені Т. Г. Шевченка, вул. Свободи, 51
Вартість: безкоштвно

Середа (18 вересня)

Ввідна лекція курсу "Контекстна реклама Ads"

Для кого корисна лекція: зареєстровані студенти, маркетологи, інтернет-маркетологи, спеціалісти-початківці з контекстної реклами-власники бізнесу, які хочуть залучити нових клієнтів, студенти та випускники факультетів маркетингу та реклами, всі, хто бажає освоїти нову професію і пізнати тонкощі контекстної реклами.

Коли:19:00
Де: ІТ Академія від Stfalcon, вул. Зарічанська, 3/2
Вартість: безкоштовно

Книжковий форум у Львові

Фокусна тема фестивалю – «Відшукування причетного» – назва одного з віршів українського поета Грицька Чубая. Цьогорічна програма 26 BookForum налічує 700 подій, у яких візьмуть участь понад 1000 українських та інозених учасників. Вперше під час BookForum відбудеться переклад на жестову мову. Цього року 14 подій стануть інклюзивними для людей, які не чують. Серед них презентації книг, дискусії, воркшопи, також на жестову мову будуть перекладені події для дітей.

Коли: з 18 по 22 вересня
Де: Львів
Вартість: 50-100 гривень (вхід на всі інклюзивні події безкоштовний)

Четвер (19 вересня)

Фото: NewsOne

Концерт Олі Полякової

Українська акторка, співачка й телеведуча російського походження. Переможниця другого сезону «Народної Зірки», учасниця четвертого сезону «Танців з зірками» та ведуча розважального шоу «Зоряні яйця». Із лютого 2019 року суддя у телевізійному шоу «Дивовижні люди» на телеканалі «Україна».

Коли: 20:00
Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60.
Вартість квитків: 540-1450 грн

Концерт класичної музики

Команда Ukrainian Live ретельно працює над тим, щоб класичною музикою могли насолодитись якомога більше людей, щоб українці пізнали та цінували своє національне культурне надбання.

Коли: 18:30
Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7
Вартість: 60-70 гривень

Тренінг "Крок до успіху: яка я людина?"

Завдання тренінгу: допомогти підліткам краще пізнати себе; формувати уявлення про неповторність кожної людини, усвідомлення своєї унікальності, прагнення до самопізнання та саморозвитку.
Коли: 15:00
Де: Читальний зал Хмельницької ОУНБ, вул. Героїв Майдану, 28
Вартість: безкоштовно

Лекція "Recruiter та HR: хто є хто"

Запрошують на івент із корисною інформацією та кава-паузою. 1. Анна Лозінська "Основи рекрутингу і "любов до людей". 2. Тетяна Пасатюк "Хто такі HR та рекрутер і чому варто обрати саме ці професії".

Коли: 19:00
Де: ІТ Академія від Stfalcon, вул. Зарічанська, 3/2
Вартість: 200 грн. до 18 вересня, 300 грн. в день заходу

Клуб психологічного кіно "Секрети та таємниці ідеальних матусь"

Пропонують поговорити про міфи та реальність щасливого материнства і спробувати сформувати власну думку та позицію в цьому питанні.

Коли: 19:00
Де: Медіа зал "Оскар", провулок Пекарський, 6
Вартість: 250 гривень

П'ятниця (20 вересня)

Міжнародний фестиваль історичної реконструкції "Sсhola Militaria"

Міжнародний фестиваль історичної реконструкції "Sсhola Militaria" знову чекає гостей в Старому замку Кам’янця-Подільського. Щорічно десятки і навіть сотні реконструкторів з усіх куточків України та з інших країн світу з’їжджаються на фестиваль "Schola Militaria" ("Військова школа"), раніше відомий як "Terra Heroica", присвячений реконструкції військового мистецтва і побуту воїнів XVII століття.

Коли: 10:00
Де: Кам'янець-Подільський, Старий замок, вул.Замкова,1
Вартість: безкоштовно

Фестиваль повітряних куль

Як цікаво парити в небі над старовинним містом, милуючись його фантастичною архітектурою! Така можливість представиться вам в Кам`янці-Подільському. З висоти пташиного польоту відкриваються приголомшливі види! Палаци і башти, стародавні костели і монастирі видно як на долоні. Але, звичайно ж, саме колосальне будова – легендарний Старий замок з його неприступними стінами і суворими бастіонами.

Коли: протягом дня
Де: м.Кам'янець-Подільський, центральний вхід в готель "7 Днів" (вул. Соборна, 4)

Субота (21 вересня)

Фото: театру Дивень

 Дитяча вистава «Бебі-бум»

«Бебі театр» - це затишна домашня атмосфера малесенького залу. Для дорослих є крісла, а маленькі глядачі можуть розташуватися, як їм більше подобається: на великому теплому паласі і кольорових подушках або у мами на колінах. У маленькому просторі з’являється відчуття, що ти всередині казки, і діти повністю занурюються в пригоди: для них це не театр, а гра. Ляльки та актори знаходяться в безпосередній близькості від глядачів. Це створює домашню затишну атмосферу, відчуття комфорту, ефект єднання і максимального занурення в події для малюків.

Коли: 10:30
Де: Хмельницький театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46

Арт-тренінг "Гроші та самоцінність: ключ до багатства"

Цей захід створений для людей, які бажають віднайти відповіді на важливі для себе питання, навчитись застосовувати отримані знання із задоволенням і натхненням. Людей, які хочуть розвиватися та покращувати якість свого життя.

Коли: 12:00
Де: вул. Гагаріна, 5
Вартість: 650 гривень

Дитяча субота "Моя СУПЕР осінь"

Цієї суботи, учасники заходу ознайомляться з книжковими новинками осіннього сезону, дізнаються про п'ять найважливіших осінніх занять, а також отримають майстер-клас із виготовлення саморобок на природню тематику.

Коли: 14:00
Де: Книгарня "Є", вул. Проскурівська, 2
Вартість: безкоштвно

Практичний семінар «Введення до основ символдрами»

Запрошують психологів, лікарів, психотерапевтів, педагогів, соціальних працівників, студентів і тих, хто цікавиться психологією.

Коли: 20:00
Де: Вул. Герцена, 10.
Вартість: 1600 гривень

Неділя (22 вересня)

Фото: facebook.com

Презентація Артбуку "Просте не означає звичайне"

Перед вами Артбук у якому зібрані ідеї, кумедні історії, обмовки, які придумав і намалював Ілля Школяр. Батьки почали збирати його малюнки з 6-річного віку. Накопичувалися вони близько п'яти років, поки не перетворилися в склад Скетчбуків, різних записочок, колажів (які періодично публікувались в соцмережах). Аж поки не виникла ідея зібрати дещо з цього під однією обкладинкою. Це своєрідний щоденник його відкриттів, інтересів і захоплень в різний час. Ілля доклав до цього не тільки руку, а й своє почуття гумору, яке більше апелює до дорослої авдиторії.

Коли: 17:00
Де: Книгарня «Є», вул. Проскурівська, 2
Вартість: безкоштовно

Дитяча вистава «Їжачок-малючок»

Це історія про маленького Їжачка, його друзів і пригоди, що траплялися їм на шляху.

Коли: 12:00
Де: Хмельницький обласний академічний театр ляльок «Дивень», вул. Проскурівська, 46.
Вартість:, 28-30 гривень

Ретро-вечірка "Для тих, кому за..."

У сквері ім. Т. Г. Шевченка щонеділі відбуваються ретро-вечірки «Для тих, кому за…». Це один з небагатьох заходів, спрямованих на проведення активного дозвілля людей літнього віку на свіжому повітрі. На пенсіонерів чекають музичні композиції й танці їхньої юності та молодості. Життя може бути цікавим та насиченим у будь-якому віці. Тож запрошують усіх охочих хмельничан на танцювальні вечори.

Коли: 17:00
Де: Сквер ім. Т. Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40
Вартість: безкоштовно

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є», або на нашій сторінці «Сайт Є. Афіша» в «Фейсбуці», а також приєднуйтеся до «Є Афіша Хмельницького» у «Viber».

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую