ye-logo.v1.2

Куди поїхати в Україні: затишні фестивалі жовтня

Культура 4468
Підбірка найцікавіших фестивалів жовтня
Підбірка найцікавіших фестивалів жовтня. Фото: ілюстративне g1.globo.com

Підбірка фестивалів, запланованих цього місяця, в нашому матеріалі.

Жовтень продовжує радувати сонячними днями і теплою погодою. Тому для любителів подорожувати ще є можливість цього року провести яскраво час на свіжому повітрі. Цього місяця в Україні відбудеться чимало фестивалів на будь-який смак. Кілька з них пройде на території нашої області.

Смачні гастрономічні, театральні, технічні, мистецькі, музичні, кінофестивалі не залишать вас байдужими. Щоб ви не пропустили найцікавіші з них, ми зібрали їх в одному матеріалі.

Фестиваль чаю (Київ)

Фестиваль чаю відбудеться 6 жовтня. Чай ллється рікою, стіни гудуть від задоволеного сьорбання, серце завмирає від видовищних виступів чайних майстрів. Великі бренди і маленькі затишні чайні зберуться під одним дахом, щоб відкрити світ чаю в усій його багатогранності.. Також під час фестивалю обиратимуть кращих чайних майстрів – вони представлятимуть Україну на Міжнародному Чайному Чемпіонаті.

Kyiv Food and Wine Festival (Київ)

Триватиме протягом 5-6 жовтня. На ВДНГ пройде гастрономічний фестиваль «Kyiv Food and Wine Festival». Тут зберуться кращі українські виноробні – від невеликих сімейних до великих промислових. Крім різноманітних вин гості фестивалю зможуть вибрати щось прийнятне з 300 сортів сирів, взяти участь в устричному змаганні і дізнатися нове на лекціях і дегустаціях від кращих винних експертів.

Old car land (Київ)

Протягом 4-6 жовтня в Музеї авіації пройде найбільший технічний фестиваль цього року «Old car land». На величезній локації крім представлених музейних експонатів авіаційної техніки зберуться сотні раритетних автомобілів. Також на фестивалі будуть представлені будівельні та залізничні агрегати, військова техніка та інші спецмашини. Шанувальники велосипедів, мопедів і мотоциклів теж знайдуть тут багато цікавого. Крім рідкісних збережених і ексклюзивних екземплярів авіаційної і автомобільної техніки, гості фестивалю зможуть поспостерігати за ралі, дрифтовим шоу, гонкою дітей на педальних машинах і костюмованою експозицією.

Всеукраїнський фестиваль «Покрова на Хортиці» (Запоріжжя)

Фестиваль відбудеться 14 жовтня. В програмі свята планується функціонування двох основних локацій: Козацьке коло, де буде працювати велика концертна сцена та виставка-ярмарок; та комплекс “Запорозька Січ”, на якому плануються виступи запорізьких пісенних колективів. На січі працюватиме дитяча майстерня, містечко народних майстрів, інтерактиви; біля січі свою майстерність покажуть “Січові козаки”(виступи платні) та відбудуться козацькі змагання зі спасу. Крім того, в цьому році на січі розташуються дебютанти фестивалю – історичні реконструктори, козаки Куреня Печерської сотні Київського полку. Малечу на січі чекають майстри, які будуть вчити петриківського розпису. А також традиційний інтерактив «Козацький писар» – перевдягання у автентичний одяг козацької доби, друкарство та тиснення на шкірі.

Air Гогольfest (Вінниця)

У Вінниці на території заводу «Кристал» пройде мультидисциплінарний фестиваль «Air Гогольfest». Відбуватиметься він протягом 18-20 жовтня. Традиційно будуть представлені візуальне, музичне, театральне та освітнє культурне спрямування. Гості фестивалю побачать постановки незалежних театрів, перфоманси, виставки та виступи – нові і оригінальні погляди на творчість. Також організатори працюють над музичною і нічною програмами, але точний склад учасників ще не визначений.

Короткий метр з Данії (Харків)

У жовтні вже в четвертий раз пройде кінофестиваль корометражного кіно. У цьому році на екранах продемонструють Данські концептуальні короткометражки. Добрі, мудрі, соціальні, фантастичні ? на датському короткому метрі ви точно зможете вибрати фільм собі по духу і настрою. Триватиме він з 10 по 23 жовтня у кінотеатрі «Боммер».

Lviv Fashion Week (Львів)

Протягом 24-27 жовтня відбуватиметься Львівський Тиждень Моди - проєкт міжнародного формату, що проводиться за стандартами світових тижнів моди ready-to-wear. Lviv Fashion Week орієнтований на виявлення і підтримку молодих дизайнерів та водночас надає якісний подіум для демонстрації колекцій відомим брендам. Сьогодні це одна з наймасштабніших модних подій в Східній Європі, яка щосезону приймає понад 12 000 відвідувачів. Географія учасників охоплює різні регіони України і включає Польщу, Білорусь, Грузію, Вірменію, Угорщину, Хорватію, Словенію, Латвію, Естонію, Францію, Італію, Іспанію, Ізраїль, Лівію.

Свято сиру і вина у Львові

Свято сиру і вина у Львові — гастрономічне свято, на якому можна довідатись про культуру сироваріння та традиції виноробства у Львові, відвідати ярмарок, забави, конкурси, концерти музичних колективів та скуштувати сиру та вина. Відбуватиметься протягом 18-20 жовтня. Чотири століття тому клімат у Львові був настільки теплим, що виноградники на південних схилах Високого Замку, Личакова, а потім — на пагорбах Кайзервальду, аж до Винників, давали львів'янам щорічно більше сотні бочок вина. Крім цього, львів'яни насолоджувались вишуканим італійським, критським, іспанським та угорським вином, так як Львів був великим торговим центром.

Фестиваль сучасної музики «Контрасти» (Львів)

У Львові протягом 4?20 жовтня відбудеться ювілейний, 25-ий Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти». Цьогоріч фестиваль триватиме 17 днів, а його гостями будуть композитори та виконавці з Німеччини, Австрії, Швейцарії, Франції, Ізраїлю, США, Південної Кореї, Туреччини, Польщі, Литви, Білорусії та України. Програма ювілейних «Контрастів» представлятиме найновіші тенденції в сучасній класичній музиці у поєднанні з яскравими зразками світової сучасної музики XX століття.

Гарбузова ніч (Меджибіж)

Гарбузова ніч OPEN AIR відбудеться 27 жовтня. Ця таємнича подія – своєрідна українська автентична відповідь Хеловіну. Буде багато містики, традицій, пов’язаних з гарбузом, походи в наймістичніші підземелля палацу, фаєр-шоу.

SATaniv FEST (Сатанів)

Фестиваль відбудеться 6 жовтня на Центральній площі Сатанова. Цьогорічна програма передбачає облаштування ярмаркових мультинаціональних локацій, які проілюструють звичаї та традиції етнічних громад, які проживали на території Сатанівської громади впродовж століть пліч-о-пліч. На відвідувачів чекають конкурси, атракціони, майстер-класи, розваги для дітей та молоді, мультинаціональні локації, святкова програма, вогняне шоу, дискотека, фудкорти.

Щорічний всеукраїнський фестиваль фотографії «Ukrainian Photo Camp» (Кам’янець-Подільський) - СКАСОВАНО

Головною метою «Ukrainian Photo Camp» є розвиток фотографії в Україні та популяризація української природи, флори та фауни, культури, історії, традицій та побуту українського народу. Фестиваль об'єднує фотографів різних жанрів та різних регіонів країни в одну сім'ю. Його учасники знайомляться між собою, обмінюються досвідом та досягненнями у сфері улюбленої справи — фотомистецтва, навчаються, змагаються, відпочивають і насолоджуються красою рідної землі. Торік фестиваль проходив у Запоріжжі, цього року його приймає Кам’янець-Подільський протягом 4-6 жовтня.

Всеукраїнський фестиваль-конкурс «ART LAND FEST» (Кам’янець-Подільський)

Відбудеться п’ятого жовтня. У складі поважного журі фестивалю-конкурсу можна буде побачити відомих фахівців світової хореографії та вокалу. Так, до нас завітає хореограф, педагог найбільшого танцювального центру Європи «DANCE CENTRE MYWAY», учасник проектів «Танці з зірками. Повернення легенди», «Танцюють всі 7» та багатьох інших Степан Місюрка. Також кам’янчани і гості події зустрінуться з учасником проекту «Танці на ТНТ» (команда Тетяни Денисової), суперфіналістом проекту «Танцюють всі-9», володарем премії «Видатне соло» Чемпіонату світу з сучасної хореографії в Португалії World Dance Cup, педагогом танцювального центру «TopOne» Богданом Урховим.

Театральний фестиваль «Комора» (Кам’янець-Подільський)

Протягом 17-20 жовтня у Кам’янці-Подільському пройде п’ятий театральний фестиваль «Комора», організатором якого є режисер народного театру «Тандем» Галина Коротенко. Приїдуть 15 театрів зі всієї України та колектив з Польщі, заплановано багато майстер-класів з акторської майстерності, сценічної мови, сценічної пластики від професіоналів своєї справи.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую