ye-logo.v1.2

Хмельницькі коміки заробляли гроші на відновлення церкви-фортеці у Сутківцях

Культура 8003
У сумі гумористи виграли в шоу 220 тисяч гривень з необхідних 205 тисяч
У сумі гумористи виграли в шоу 220 тисяч гривень з необхідних 205 тисяч. Фото: скрін з відео

Своїми жартами хмельничани здобули 220 тисяч гривень.

У новому сезоні програми «Розсміши коміка», яка виходить на одному з українських каналів, учасники з різних міст України борються за головний приз шоу, щоб віддати його на благодійність, а точніше – на вирішення проблем свого міста чи області.

В останньому випуску гумор-шоу взяла участь команда Хмельницького. На сцені проєкту виступили відомі коміки Хмельниччини. Виграшні гроші вони вирішили передати на збереження духовної спадщини – Свято-Покровської церкви-фортеці у селі Сутківці Хмельницької області.

Ця сакральна споруда оборонного типу, збудована на честь свята Покрови у 1476 році, як і багато українських пам’яток архітектури, потребує ремонту. Волонтери ж вирішили відновити стан цього храму.

«Насамперед ми хочемо встановити систему вентиляції, привести благоустрій території. Найголовніше – замовити розпис стін та відновити іконостас. Ми хочемо зберегти духовні цінності, надбання Свято-Покровської церкви для населення, для туристів і для майбутніх поколінь», - зазначили волонтери у сюжеті перед виступом хмельницьких гумористів.

Щоб допомогти волонтерам, необхідно було заробити 205 тисяч гривень. Згідно з правилами проєкту, якщо жартівникам не вдається здобути потрібну суму, вони докладають власні гроші.

Учасники мали протягом хвилини розсмішити хоча б одного з коміків – Євгена Кошового чи Юрія Ткача. Всього жартівникам давалося п’ять хвилин на виступ. Розмір виграшу за кожну наступну хвилину збільшувався. За останню, п’яту, хвилину переможці отримували 50 тисяч гривень.

Першими на сцену вийшли хлопці з Кам’янця-Подільського, учасники команди «Наш формат». Своїми жартами вони здобули для команди 50 тисяч гривень. Наступним виступав Максим Вишинський. Він «прогорів» на останній хвилині, але все ж отримав 20 тисяч гривень. Команда з Хмельницького «Отдыхаем вместе» теж виграла 50 тисяч гривень. Ще 50 тисяч здобули Дядя Жора і Ольга Цибульська. Останнім вийшов на сцену Іван Марунич, який заробив останні 50 тисяч гривень для збірної.

Читайте також: Кам’янчани ледь не покинули «Лігу сміху» через Олю Полякову.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую