ye-logo.v1.2

Вперше у Кам’янці-Подільському організують Різдвяний ярмарок

Культура 3426
Організатори дійств зазначають, ярмарок стане святом для дітей і дорослих
Організатори дійств зазначають, ярмарок стане святом для дітей і дорослих. Фото: kp.20minut.ua

Під час ярмарку в місті запланували Міжнародний етнофестиваль.

У Кам’янці-Подільському передноворічні святкування розпочнуться 13 грудня. Як повідомляють у пресслужбі міської ради, цього дня заплановане відкриття Різдвяного ярмарку і відбудеться театралізоване дійство «Андріївські вечорниці на Поділлі».

«Формат великого заходу, який триватиме майже півтора місяці, – ярмаркування, народні гуляння та різні забави. Наші гості щодня матимуть якесь цікаве дійство, куштуватимуть страви з присмаком історії (крученики, вареники, кутя різних видів, квашенина, подільські пляцки), проводитимуть вечори колядок, питимуть ароматну каву та запашний глінтвейн на соломі», - розповідають одні з організаторів Леся Бендера та Катерина Кльоц.

Програма ярмарку має бути насичена. «Тут проведуть вечір живого співу та запашного чаю на всі смаки, етнопоказ вишитого одягу, різноманітні майстер-класи, частування варениками з передбаченнями від шеф-кухарів, анімаційні програми, «андріївські» ворожіння, загальноміський вертеп, бариста паті, родинне свято на Василя і ще багато іншого», - йдеться у повідомлені міської ради.

Поряд з ярмарком встановлять різдвяну шопку, а також спеціальний пункт обігріву, де гості свята зможуть, за потреби, зігрітися, і де один раз на тиждень частуватимуть людей, які того потребують.

Визначною подією Різдвяного ярмарку стане Міжнародний етнофестиваль «Коляда де? До Кам’янця іде!». «21 грудня Кам’янець зустрічатиме Коляду так, як це колись робили наші предки, - цитують у пресслужбі засновницю фестивалю Божену Філатову. – Фестиваль прийматиме гостей зі Швейцарії, Німеччини, Чехії, Польщі та України. Український одяг має стати родзинкою свята, тому чекаємо всіх у традиційному вбранні».

Гості фестивалю матимуть змогу відвідати ремісничий ярмарок, почастуватися стравами подільської кухні, стати слухачами відомого фольклорного гурту «Рожаниця» та академічного фольклорно-етнографічного ансамблю «Калина». На діток чекає контактний мінізоопарк, народні ігри й танці, відбудуться поросячі перегони. Подією свята стане виготовлення триметрового Дідуха, якого прикрашатимуть пряниками, горіхами та стрічками.

Нагадаємо, у Хмельницькому Різдвяний ярмарок, як і минулого року, урочисто відкриють першого грудня. Святкове містечко традиційно розташоване на вулиці Проскурівській поблизу кінотеатру імені Тараса Шевченка. Головну сцену змонтують ближче до вулиці Грушевського, аби її було краще видно із зони фудкорту. На відкритті Різдвяного ярмарку виступатимуть відомі хмельницькі виконавці та гурти.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую