ye-logo.v1.2

На Хмельниччині відзначили переможців мистецького конкурсу «Подільська палітра»

Культура 2220
Роботи талановитих дітей експонуються на виставці
Роботи талановитих дітей експонуються на виставці. Фото: prostir.museum.ua

Конкурс проходив вдвадцяте.

Днями у Хмельницькому обласному художньому музеї відбулось відкриття виставки робіт учасників обласного мистецького конкурсу імені Людмили та Миколи Мазурів «Подільська палітра» та церемонія нагородження його переможців. Про це повідомляє сайт Музейний простір.

Зазначається, що цьогоріч відзначається 20-річчя обласного мистецького конкурсу імені Людмили та Миколи Мазурів «Подільська палітра». Він був заснований 2000 року з метою вшанування пам’яті знаної хмельничанки, талановитої художниці Людмили Мазур. З 2016 року – це обласний мистецький конкурс імені Людмили та Миколи Мазурів «Подільська палітра».

Цьогоріч до розгляду у першому турі конкурсу надійшло 227 художніх творів від 189 учасників. Перемогу вибороли Максим Павлович (Хмельницька дитяча школа образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва), Анна Васильчук, Каріна Криштофор (Хмельницька дитяча школа мистецтв), Вероніка Відлацька (Волочиська дитяча школа мистецтв), Іван Таушан (Хмельницька дитяча музична школа № 3), Леонід Кіцак (Кам’янець-Подільська міська дитяча художня школа), Катерина Статкевич (ПСМНЗ «Нетішинська міська художня школа»), Іванна Вільбіцька (Шепетівська дитяча художня школа), Аріанна Бабанян (Деражнянська районна дитяча школа мистецтв). 

До розгляду у другому турі надійшло 30 робіт від 28 конкурсантів. Переможцями стали: у номінації «Живопис» – Присяжна Юлія (Хмельницький національний університет); у номінації «Графіка» – Підгорна Анастасія (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка); у номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» – Матвійчук Анна (Державний навчальний заклад «Подільський центр професійно-технічної освіти»). У номінації «Скульптура» переможців не визначено через відсутність робіт.

Експозиція робіт талановитих дітей в Хмельницькому обласному художньому музеї працюватиме до 2 лютого 2020 року.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую