ye-logo.v1.2

Куди піти з дітьми у Хмельницькому на зимові свята

Культура 3998
Щоб урізноманітнити дозвілля маленьких хмельничан під час канікул, у місті запланували низку заходів
Щоб урізноманітнити дозвілля маленьких хмельничан під час канікул, у місті запланували низку заходів. Фото: автора

Чим зайняти своє чадо у вільний час, читайте в матеріалі.

Наближається пора зимових свят, і питанням: як урізноманітнити дозвілля свого чада під час канікул, все частіше задаються дорослі. З 28 грудня у хмельницьких школярів розпочнуться зимові канікули, які триватимуть по 12 січня наступного року. Ми ж вирішили підготувати добірку цікавих заходів для дітей, які запланували у новорічно-різдвяний період в нашому місті.

Події на будь-який смак відбудуться у Хмельницькому для дітлахів. Вже завтра, 19 грудня на сцені Різдвяного ярмарку відбудеться свято Миколая. Цього вечора до Хмельницького прибудуть казкові герої, які виконують такі ж функції як і Миколай, але в інших країнах.

З наступного дня, 20 грудня, біля головної ялинки міста запрацює резиденція святого Миколая. Протягом трьох тижнів щодня, з 17-ої до 19-ої години маленькі хмельничан зможуть відвідати казкову хатинку та отримати подарунок від самого Миколая. Щоправда, буде кілька вихідних у святого Миколая – 31 грудня, 6 і 7 січня.

Фото: зі сторінки Управління культури і туризму міської ради.

У кожні вихідні та святкові дні на головній сцені Різдвяного ярмарку вируватимуть тематичні заходи «Зимові гуляночки». Новорічні розважальні програми для маленьких хмельничан проведуть 1 і 2 січня. Початок о 13:00.

У п’ятницю, 20 грудня, о 15.00 у Хмельницькій дитячій школі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва (вул. Проскурівська, 67) відбудеться відкриття виставки робіт учасників міського конкурсу української народної іграшки та різдвяно-новорічної атрибутики «Різдвяна феєрія - 2019». Переглянути казкові експонати, зроблені руками юних хмельничан, можна до 8 січня. Вхід до виставкової зали вільний.

Святкове дійство біля новорічної ялинки підготують для дітлахів в обласній філармонії. «Святкова програма покличе вас до зимової казки, де діти світяться радістю, а батьки добром, де панує любов і дива стають реальністю», - пишуть організатори. На відвідувачів свята очікують жива музика, захоплюючі завдання та конкурси, запальні танці, а також тематичні фотозони. Новорічні ранки відбудуться 23 грудня о 10:00, 25 грудня о 12:00 та 14:00, 3 січня о 10:00. Вартість квитка: 50 гривень для дітей і 50 гривень для дорослих.

У Хмельницькому театрі ляльок «Дивень» також запланували святкову програму. 21 грудня о 12.00 у театрі пройде новорічне дійство «Святкова Котовасія» і вистава «Пригоди Рудохвостика та Сіропузика»; 22 грудня о 12.00 – новорічне дійство «Святкова Котовасія» і вистава «Веселі перегони»; 28, 29 грудня о 12.00 – новорічне дійство «Святкова Котовасія»; 4 січня – новорічне дійство та вистава «Чарівні сніжинки»; 5 січня – новорічне дійство та вистава «Багач та бідак». Вартість квитків: 30-32 гривні за виставу + 30 гривень за новорічне дійство.

Фото: dyven.org

У театрі Старицького 25 грудня об 11:00 відбудеться прем’єра зимової казки за мотивами твору Е. Гофмана «Лускунчик». Також покази вистав для дітей відбудуться 2 і 3 січня о 12:00.

Для хмельницької молоді теж підготували кілька цікавих заходів, присвячених новорічно-різдвяній тематиці. У «Молодіжному центрі» 24 грудня юним містянам влаштують Різдвяний костюмований бал. Дрес-код для дівчат – чарівна сукня та маска, для хлопців – елегантний костюм з краваткою. На відвідувачів очікують смачний кейтерінг, святкова атмосфера, новорічний настрій, нові знайомства. Обиратимуть під час заходу також Королеву та Короля балу. Початок о 17:30. Де: Молодіжний центр, вул. Кам’янецька, 63.

У п’ятницю, 27 грудня, відбудеться літературна вечірка «Мандаринове горище». Запрошують творчих, неординарних, екстравагантних, непересічних. Тих, хто пише прозу, поезію у різних жанрах. Тих, хто багато читає. Хто цікавиться літературою. Подія пройде в обласному літературному музеї (Грушевського, 68). Початок о 18:00. Вхід вільний, але з собою організатори пропонують взяти мандарини.

Фото: з архіву

Після Нового року, 5 січня, о 16:00 у Хмельницькому відбудеться благодійний фанзабіг «Розженемо олів’є». Запрошують сім’ї, дітей, молодь, усіх активних хмельничан. Дрес-код заходу: костюми новорічної тематики чи їх елементи. Старт біля «Дитячого світу».

Читайте також: Що запланували на новорічно-різдвяні свята у Кам’янці-Подільському.

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є», або на нашій сторінці «Сайт Є. Афіша» в «Фейсбуці», а також приєднуйтеся до «Є Афіша Хмельницького» у «Viber».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую