ye-logo.v1.2

Щорічну «Ніч музеїв» у Кам’янці-Подільському перенесли

Культура 1999
Карантин вчергове вніс корективи
Карантин вчергове вніс корективи. Фото: ілюстративне unsplash.com

Захід планують провести восени.

Сьогодні, 18 травня, у світі відзначають Міжнародний день музеїв. Саме в цей день традиційно музеї відчиняють свої зали для безкоштовного відвідування, щоб провести Ніч музеїв. Однак через запроваджений карантин цьогоріч частину запланованих заходів скасовують або ж переносять.

Щорічна «Ніч музеїв» у Кам’янці-Подільському переноситься на початок жовтня. Про це повідомили на сторінці Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника.

«Аби не втратити можливість поспілкуватись з вами, ми переносимо Ніч музеїв на 2 жовтня 2020. Саме 2-4 жовтня відбудеться військово-історичний фестиваль «Schola Militaria». Смолоскипна хода, лучні турніри, шабельні бої, муштра пікінерів та майстер-класи для дітей, відтворення битви - все це потішить любителів історії. Паралельно з історичним фестивалем у Кам'янці-Подільському планується проведення фестивалю повітроплавання «Золота Омега», коли в небо піднімуться яскраві повітряні кулі», - йдеться у повідомленні.

Наразі історичний музей-заповідник запрошує у Старий замок, який відчинив свою браму з 12-го травня після пом’якшення карантину. Це єдиний з шести відділів музею, який знаходиться просто неба, інші будівлі наразі залишаються зачиненими. Вхід на об’єкт здійснюється з чітким дотримання карантинних обмежень.

Читайте також: Фестиваль «Республіка» відбудеться. Цьогоріч – у Кам’янці-Подільському.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую