ye-logo.v1.2

Хмельничани можуть відвідати онлайн «Чілдрен Кінофест»

Культура 1750
Місія фестивалю – розвивати в Україні традицію спільних сімейних переглядів кіно та залучати дітей до створення кінофільмів
Місія фестивалю – розвивати в Україні традицію спільних сімейних переглядів кіно та залучати дітей до створення кінофільмів. Фото: ілюстративне unsplash.com

Містян запрошують на дитячий кінофестиваль.

 Вже завтра в Україні стартує щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків. Цьогоріч фестиваль пройде всьоме і через карантин він відбудеться онлайн. Триватиме він з 29 травня по 7 червня на офіційному сайті фестивалю . Як і завжди, фільми програми можна буде подивитись безкоштовно, за попередньою реєстрацією на сайті.

«Чілдрен Кінофест» знайомить молоду українську аудиторію як з найновішими європейськими стрічками, так і зі світовою кінокласикою. Цього року покази конкурсної програми триватимуть протягом 7 днів, переглянути їх можна буде у будь-який зручний час. Фільм-ретроспектива та роботи фіналістів конкурсу дитячих короткометражних фільмів, які входять до складу позаконкурсної програми, будуть доступні для перегляду як спецподії за розкладом – протягом одного дня.

«Карантинні обмеження не дають змоги провести фестиваль так, як ми звикли – у понад 20 містах України, з повними залами на тисячі та сотні маленьких глядачів. Але це не тільки виклики, а й неймовірні можливості – Совеня Чарлі та Чілдрен Кінофест цього року можуть завітати у кожен український дім», – коментують перенесення фестивалю в онлайн-формат організатори.

До конкурсної програми фестивалю увійдуть фільми для аудиторії віком від 4 років, відібрані командою Чілдрен Кінофесту на найбільших європейських кінооглядах для дітей та підлітків. Фільм, який стане переможцем цьогорічного Чілдрен Кінофесту, як і завжди, обере аудиторія – після перегляду стрічок конкурсної програми глядачам буде запропоновано оцінити свої враження.

У рамках фестивалю вже вчетверте відбудеться Конкурс дитячих фільмів. За традицією, переможців визначать журі українських кінематографістів. Глядачам показу дитячих короткометражних фільмів також запропонують проголосувати онлайн та обрати переможця в номінації «Приз глядацьких симпатій».

Як згадують організатори «Чілдрен Кінофест», минулого року фестиваль пройшов у 24 містах України, а його покази відвідали майже 50 тисяч юних українців. Гран-прі за підсумками глядацького голосування отримала анімаційна пригодницька стрічка «Викрадена принцеса» Олега Маламужа. У конкурсі короткометражних фільмів, знятих дітьми, найкращою роботою визнано «Лісову школу» Анни Зусмановської з Кривого Рогу.

Читайте також: «Rock&Buh – 2020» у Хмельницькому відбудеться в новому форматі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую