ye-logo.v1.2

На що витратять зекономлені на фестивалях гроші у Хмельницькому

Культура 1842
Через заборону масових зібрань багатолюдні фестивалі цьогоріч перенесли або ж скасували
Через заборону масових зібрань багатолюдні фестивалі цьогоріч перенесли або ж скасували. Фото: ілюстративне з архіву

Два мільйони 800 тисяч гривень перерозподілять на інші потреби.

Через карантинні обмеження фестивальний сезон цьогоріч у Хмельницькому проходить у новому форматі. Фестиваль «Rock&Buh», який традиційно проходив наприкінці травня на березі Південного Бугу, відбудеться у кінці червня онлайн. А «ДжазФест Поділля», який проходить у Хмельницькому раз на два роки, у 2020 році скасували.

Замість багатолюдних зібрань у місті планують проводити спонтанні акції та перформанси. Дивуватимуть неочікуваними подіями у парках і центральній частині міста. До прикладу, днями на вулиці Проскурівській з балону другого поверху перед перехожими виступив колектив духового оркестру.

На що ж витратять гроші, які планували виділити на проведення фестивалів, розповів начальник Управління культури і туризму міської ради Артем Ромасюков.

«Тендер був оголошений по двох лотах – на «Rock&Buh» і «ДжазФест Поділля», загальна сума – 2 мільйони 800 тисяч гривень. Тендер відмінений, а кошти перерозподілили. Вже є рішення виконавчого комітету, і на найближчій сесії частину грошей ми повернемо в бюджет на більш нагальні проблеми, - говорить Артем Євгенович. - Ще частину грошей ми залишимо на наш об’єкт «Мистецький сад» в школі «Райдуга», що в мікрорайоні Гречани. Там ми робимо благоустрій території, яка врешті стане затишним містечком в мікрорайоні з критою сценою, невеличким амфітеатром, де будуть відбуватися різноманітні виставки, концерти, акції».

За словами очільника управління культури, цього року у «Мистецькому саду» планують закінчити сцену, зробити огорожі та облаштувати алеї. «Будемо намагатися завершити необхідні роботи до жовтня. Фінансування, яке ми передбачаємо цьогоріч, не у повному обсязі покриє об’єкт. Тому частину робіт реалізовуватимемо у наступному році».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую