ye-logo.v1.2

Хмельничан запрошують взяти участь у фотоконкурсі «Вікі любить Землю»

Культура 1585
Торік у спецномінації «Найкраща аерофотозйомка» у трійку кращих потрапила світлина Юхимовецького гідрологічного заказника, розташованого у межах Волочиського району
Торік у спецномінації «Найкраща аерофотозйомка» у трійку кращих потрапила світлина Юхимовецького гідрологічного заказника, розташованого у межах Волочиського району. Фото: Наталії Мостової. Джерело: wikilovesearth.org.ua

Десять кращих фото представлять Україну на міжнародному етапі.

З 1 по 31 липня пройде українська частина міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить Землю», присвяченого пам’яткам природи України. Як йдеться на сторінці конкурсу, в Україні фотозмагання відбудеться вже восьмий рік поспіль.

«За попередні роки учасники подали на конкурс світлини понад 4 тисяч об’єктів природно-заповідного фонду України. Конкурсанти завантажили понад 80 тисяч вільних зображень, зроблених у національних природних парках, заповідних урочищах, заказниках, біосферних, природних заповідниках, на території пам’яток природи, ботанічних садів, дендрологічних та зоологічних парків. Це великий внесок у розвиток вільних знань, однак понад 50% пам’яток, що занесені до державного реєстру, досі не мають своїх фото у Вікіпедії», - зазначають у повідомленні.

Участь у конкурсі можуть брати як професійні фотографи, так і любителі. Протягом липня всі охочі можуть подати світлини природних територій власного авторства, зроблені у будь-який період часу.Переможцями конкурсу стануть 10

відзначені конкурсанти, що сфотографують найбільше пам’яток у кожному з 27 регіонів України; при визначенні переможців у цих номінаціях перевага надаватиметься фотографіям об’єктів, що ще не були сфотографовані в межах конкурсу.

Журі також обере найкращі світлини кожного з 27 регіонів України та десять найкращих фотографій конкурсу. Переможці за кількісним внеском та автори найкращих світлин будуть відзначені цінними призами.

Довідково: конкурс «Вікі любить Землю» має на меті створення бази фото об’єктів природно-заповідного фонду на території України під вільною ліцензією для ілюстрування Вікіпедії та інших проектів, а також привернення уваги до стану навколишнього середовища. Цього року конкурс проходить у 32 країнах світу.

Читайте також: Світлини заказників Хмельниччини відзначили у спецномінації конкурсу «Вікі любить Землю».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую