ye-logo.v1.2

Хмельницький розкриє секрети власної історії завдяки «Машині часу»

Культура 1650
Проєкт «Машина часу» дозволить усім охочим на власні очі побачити як виник і впродовж століть розвивався Хмельницький
Проєкт «Машина часу» дозволить усім охочим на власні очі побачити як виник і впродовж століть розвивався Хмельницький. Фото: ілюстративне wikipedia.org

До реалізації проєкту долучиться міський супергерой Хмельмен.

Агенція розвитку Хмельницького реалізовуватиме проєкт «Машина часу». Він передбачатиме створення інтерактивної просторово-часової 3D-моделі обласного центру. Створення в місті такої «Машини часу» профінансує Український культурний фонд. Про це кореспондентам сайту «Є» розповіла директорка комунальної установи «Агенція розвитку Хмельницького» Леся Герасимчук.

З її словами, проєкт «Машина часу» дозволить усім охочим, зокрема туристам, на власні очі побачити як виникло та впродовж століть розвивалося наше місто. Ця інтерактивна 3D-модель ґрунтуватиметься на архівних фондах музею історії Хмельницького. Вони нині є чи не єдиним джерелом, завдяки якому можна відтворити не вцілілі пам’ятки історико-культурної спадщини міста.

«Завдяки візуалізації об’єктів історико-культурної спадщини Хмельницького люди зможуть уявити, як розвивалося наше місто, та відкрити для себе його культурне обличчя, — розповідає Леся Герасимчук. — 3D-модель також матиме звуковий супровід. Про кожну пам’ятку розповість місцевий супергерой Хмельмен. Крім української мови, звучатиме польська й англійська».

Також Леся Герасимчук зазначила, що у проєкті буде зображено загалом все місто. Крім того, для десяти об’єктів історико-культурної спадщини міста буде створено окремі 3D-моделі.

За її словами, загальна вартість цього проєкту становить 723 тисячі гривень. З них 523 тисячі гривень гранту виділить Український культурний фонд, а решта — співфінансування з міської скарбниці. Тепер Агенція розвитку Хмельницького має оголосити тендер, на якому буде визначений розробник 3D-моделі обласного центру. Завершену «Машину часу» хмельничанам планують презентувати наприкінці вересня.

«Віримо, що карантин не змінить наших планів і ми презентуємо «Машину часу» вже наприкінці вересня. Це буде чудовий подарунок хмельничанам до Дня міста», — підсумувала Леся Герасимчук.

Читайте також: Хмельничан запрошують взяти участь у фотоконкурсі «Вікі любить Землю»

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую