ye-logo.v1.2

Через випадок коронавірусу в Кам'янці-Подільському скасували історичний фестиваль

Культура 1772
В останній момент історичний фестиваль відмінили
В останній момент історичний фестиваль відмінили. Фото: з фейсбуку Кам'янець-Подільського державного історичного музея-заповідника

Інфікування виявили в одного з потенційних учасників.

Одразу два фестивалі мали відбутися у Кам’янці-Подільському цими вихідними. Члени військово-історичних товариств планували перетворити Старий замок у прикордонну твердиню середини XVII століття на фестивалі «Schola militaria», а різнобарвні аеростати мали заполонити небо над містом під час фестивалю повітроплавання.

Однак один з фестивалів довелося відмінити. Через виявлений COVID-19 не буде фестивалю історичної реконструкції. Як розповів директор Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Олександр Заремба, військовий фестиваль цього року мав бути значно менший за масштабами, адже через карантин кількість учасників обмежена. Однак навіть у такому форматі його не вдасться провести.

«У цьому році фестиваль планувався у дуже обмеженому форматі. Фактично, мало взяти участь трохи більше сорока чоловік. Ми мали привезти тільки реконструкторів. Але так сталося, що перед самим виїздом стало відомо: один з потенційних учасників отримав позитивний тест на COVID-19, - говорить Олександр Олександрович. - А практично всі, хто мав їхати на фестиваль, тепер контактні особи».

У рамках фестивалю цього року також готували запуск моделі повітряної кулі, такої як в Кам’янці запускали в 1784 році. Вперше таку кулю намагалися запустити торік. Проте, як зазначив Олександр Заремба, для відтворення першого польоту монгольф'єра потріно задіяти 25 осіб, тож і цей захід довелося скасувати.

Фестиваль повітроплавання, який також запланований у ці ж дні у Кам’янці-Подільському, залишився без змін. Як повідомляють організатори, фестиваль повітряних куль планується з дотриманням всіх санітарно-епідеміологічних норм. Всі польоти відбуватимуться в групі 4-7 осіб. Польоти повітряних куль проходитимуть над Кам'янець-Подільським двічі на день рано вранці та ввечері за сприятливих погодних умов. Спостерігати польоти аеростатів можна з оглядових майданчиків безкоштовно.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую