ye-logo.v1.2

Захоплений жінкою: хмельничанин представив колекцію живописних картин

Культура 2131
Центральне місце у напрацюваннях художника посідає тема жінки
Центральне місце у напрацюваннях художника посідає тема жінки. Фото: автора

В експозиції роботи у стилі «ню», портрети, натюрморти.

Вчора, 28 січня, у Хмельницькому відкрили нову мистецьку виставку. Колекцію живописних полотен презентували в залі Хмельницького обласного художнього музею. Автором робіт став хмельницький митець, член Національної спілки художників України Володимир Петровський.

Презентована виставка різнопланова – натюрморти, ню, портрети, твори релігійної тематики. Однак центральне місце у творчості художника посідає тема жінки. Як розповідає митець, вона постає на його полотнах лагідною, красивою, інколи навіть провокативною.

«Надихають в основному емоційні речі. Все у певний період, в певний час. Для чоловіка тема жінки – це сакрально. Люблю жіночу фігуру, вважаю її ідеальною. Тому її так багато є на моїх картинах», - говорить Володимир Петровський.

У музеї показані роботи, написані протягом останніх десяти років, однак переважна частина картин створена торік.

«Володимир Петровський презентує ретроспективну виставку своїх творів різних тем і жанрів. Така різноманітність говорить про те, що художник має широкий мистецький діапазон. Живопис є пристрастю автора, але створює він його «для душі». Здебільшого автор працює над оздобленням храмів мозаїкою та вітражами. Саме це й відобразилося у його творах на релігійну тематику», - зазначає кураторка виставки Людмила Сковерко.

Ця виставка завершує рік хмельницьких митців, роботи яких у художньому музеї презентували впродовж минулого року. Виставка «Живопис» Володимира Петровського триватиме до 27 лютого в Хмельницькому обласному художньому музеї за адресою Проскурівська, 47.

Володимир Петровський показав публіці картини, написані впродовж останніх десяти років.

Виставка діятиме до кінця лютого.

Довідково: Володимир Петровський народився 1984 року у Хмельницькому, освіту здобував у Вижницькому коледжі декоративно-прикладного мистецтва імені Шкрібляка (відділ художнього текстилю) та Чернівецькому національному університеті імені Федьковича. Художник – учасник багатьох Всеукраїнських виставок, Міжнародної виставки живопису у Чернівцях («Різдвяний янгол»), Міжнародного пленеру та колективної виставки у Ліпанах (Словаччина, 2017). Останнім часом працював над виконанням мозаїки греко-католицького храму Новомучеників українського народу на військовому кладовищі, розписом церкви села Іванківці, у виконанні меморіальної дошки «Жертвам Голокосту».

Читайте також: Хмельничанин створив унікальний музей вибухівки (ФОТО).

Частина робіт присвячена релігійній тематиці.

Є також натюрморти та події з часів Майдану.

Однак найбільше полотен показують красу жінки.

Автор зізнається, обираючи роботи для виставки, намагався охопити різні напрямки і теми мистецтва.

 Переглянути картини можна у художньому музеї за адресою Проскурівська, 47.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую