ye-logo.v1.2

Стіни хмельницької підземки прикрашають квітковими муралами (ФОТО)

Культура 3508
Сьогодні  на одному з входів підземки почали розмальовувати стіни квітковими мотивами
Сьогодні на одному з входів підземки почали розмальовувати стіни квітковими мотивами. Фото: автора

Стінопис мають нанести на двох входах у підземний перехід.

У центрі міста сьогодні розпочали малювати мурал на стіні підземного переходу. Яскравий стінопис незабаром з’явиться на вході в підземку на перехресті вулиць Кам’янецької та Подільської у Хмельницькому.

Працюють над створенням малюнку викладачі та учні Вищого професійного училища №25. Як розповідає майстриня виробничого навчання ВПУ Любов Шаля, прикрашатимуть стіни масштабними квітами. На одному вході це будуть піони, гротензії та ехінацеї, на іншому – соняшники і польові квіти.

«Має бути багато різних квітів. Вони будуть стилізовані, графічно доопрацьовані. Деякі квіти будуть розфарбовані, а деякі графічні, - говорить майстриня. - Якщо дозволить погода, за два дні впораємося із першим входом. Тоді перейдемо на інший, там теж двох днів має вистачити».

Першими почали наносити піони.

До роботи над муралом залучили учнів перших-третіх курсів, які опановують професію «Живописець». Деякі з них вперше допомагають створювати масштабний стінопис, а деякі вже є співаторами інших муралів в нашому місті. До прикладу, третьокурсниця Дана Палаш нещодавно допомагала малювати графіті у парку Чекмана, яке приурочили до Дня сім’ї.

«Мені дуже подобаються такі заняття. По-перше, це практика, по-друге, захоплюючий процес. Я вже малювала раніше мурали на стінах, і робота над ними дуже відрізняється від роботи вдома. Атмосфера зовсім інша. Хоча тут людно, але коли ви захоплені процесом, ніхто не відволікає від роботи», - говорить Дана.

Розписом займаються учні і викладачі ВПУ 25.

Нагадаємо, місяць тому у Хмельницькому з’явився новий мурал в парку Чекмана. Яскраве панно з’явилося на фасаді сцени поруч з фонтаном та майданчиком для скейтбордистів. Там автори зобразили вежу з годинником кінотеатру «Планета», Острів кохання та родину з дітьми.

Перехожі спостерігають за процесом.

Один вхід планують розмалювати за два дні.

Квіткові мотиви продовжаться й на вході в підземку з вулиці Подільської поруч з "Либідь плазою".

Частину квітів розфарбують, а деякі будуть графічні.

Стіни наступного входу, які прикрашатимуть квітами, вже готові до розпису.

Паралельно з цим робітники ремонтують інші входи у підземку.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую