ye-logo.v1.2

Вікі любить пам’ятки: хмельничани можуть взяти участь в міжнародному фотоконкурсі

Культура 1561
Синагога у Сатанові торік посіла перше місце у спецномінації «Єврейська спадщина». Автор світлини - Сергій Зисько
Синагога у Сатанові торік посіла перше місце у спецномінації «Єврейська спадщина». Автор світлини - Сергій Зисько. Фото: wlm.org.ua

Переможців очікують нагороди.

З 1 по 30 вересня триватиме міжнародний фотоконкурс об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки». В Україні конкурс пройде вже вдесяте.

Як повідомляють організатори конкурсу на своєму сайті, конкурсний список складається з понад 92 тисяч пам’яток нерухомої історико-культурної спадщини з усіх областей України.

«За попередні роки понад три тисячі учасників завантажили вже майже 330 тисяч світлин майже 38 тисяч об’єктів культурної спадщини — культових споруд, будинків, палаців. Проте більша частина культурної спадщини України все ще не має своїх світлин для Вікіпедії. Конкурс має на меті це виправити», - йдеться у повідомленні.

Тож всіх охочих запрошують долучатися до конкурсу, подавати свої фото, щоб показати унікальність об’єктів свого краю та привернути увагу до стану їхньої збереженості.

Участь у конкурсі може взяти кожен. Для цього протягом вересня слід завантажувати на Вікісховище світлини власного авторства, послуговуючись конкурсними списками пам’яток. Фотографії можуть бути зроблені в будь-який період часу; головне, щоб це були власні роботи. Також можна вантажити відео, де зображені пам’ятки.

Переможці конкурсу отримають цінні призи. Окремою номінацією відзначатимуться автори, що вперше беруть участь у конкурсі. Десять найкращих світлин культурної спадщини України змагатимуться на міжнародному рівні.

Детальніше про конкурс та його умови – за посиланням.

Довідково: «Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments) — міжнародний конкурс фотографій пам’яток культурної спадщини для ілюстрування Вікіпедії, який був започаткований у 2010 році в Нідерландах.

Читайте також: Роботи трьох хмельницьких фотографів перемогли у спецномінації «Єврейська спадщина».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую