ye-logo.v1.2

«І стало світло»: хмельницький письменник презентує новий містичний роман

Культура 2665
Наразі письменник презентує свої книги у різних містах України
Наразі письменник презентує свої книги у різних містах України. Фото: з сторінки Юрія Даценка

Продовження ретродетективу про Якова Ровнєра уже в продажі.

Хмельницький письменник Юрій Даценко представив нову книгу про пригоди Якова Ровнєра. «І стало світло…» - третій роман автора з циклу «Історії провінційного хірурга». Книги, які є частиною цього циклу, написані на межі жанрів детективу, історичного роману та містики, а їхній сюжет оповитий містичними історіями, знаками та легендами.

«Циклові романів про Якова Ровнєра «щастить» на містику. Перший роман було випущено 13-го числа та ще й у повню, а третій відправився в типографію в п'ятницю, тринадцятого. Та попри це, я впевнений, що все складеться якнайкраще», - зазначає Юрій Даценко.

Герой нового роману Юрія Даценка знову опиняється у вирі загадкових подій: «Проскурів, Меджибіж, Летичів, Новий Костянтинів. 1912 рік. Від часу останньої справи в Кам’янці минуло дванадцять років. І Якову Ровнєру знову випадає опинитися в епіцентрі загадкових подій. Звичайна недільна вечірня служба в сільській церкві закінчується незбагненним: смуга яскравого світла перекреслює небосхил і за кілька хвилин зникає. Повірити в «чудо Боже» чи в «австрійських шпигунів»? Списати все на примхи погоди чи таки дослухатися до старих хасидських оповідок? І як можна пов’язати моторошне світло з могилами Устима Кармелюка та напівлегендарного хасидського філософа Баал Шем Това?».

«Саме у 1912 році в багатьох європейських газетах з'явилися статті про те, що у небі почали помічати дивні літальні об'єкти. На той момент авіація тільки починала розвиватися, а літальні апарати були дуже не надійними. Тому ми не можемо сказати, що це були аероплани. Навіть над Поділлям декілька разів фіксувати подібні дивні явища. Тому я вирішив використати цей історичний факт у сюжеті роману», - додає письменник.

Наразі автор презентує свої книги у різних містах України. Зокрема у понеділок, 27 вересня, зустріч відбудеться там, де вершилися події роману: у Меджибізькому замку Юрій Даценко зустрінеться з читачами та презентує свій новий роман «І стало світло...»

Нагадаємо, що письменник анонсував вихід четвертого роману про пригоди Якова Ровнєра. Наразі робота над романом триває. Як раніше повідомляв автор, дії четвертого роману будуть розвиватись у селі Сутківці, яке знаходиться за тридцять кілометрів від Хмельницького. Там розташована знаменита церква-фортеця 15 століття.

З 15 вересня протягом місяця книгу можна купити лише на сайті видавництва Клуб Сімейного Дозвілля. Потім книги з'являться в усіх книгарнях України. 

Читайте також: Кращі знімки Хмельницького презентували у музеї-студії фотомистецтва

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую