ye-logo.v1.2

«Хмельницький КамерФест» відкриватимуть музиканти зі Швейцарії

Культура 1346
Триватиме фестиваль до 25 жовтня
Триватиме фестиваль до 25 жовтня. Фото: ілюстративне з архіву

На першому концерті прозвучать твори німецьких композиторів.

Вже завтра, 10 жовтня, у Хмельницькому стартує XII міжнародний «Хмельницький КамерФест», який триватиме впродовж двох тижнів.

Про цікавинки фестивалю розповів Суспільному Поділля художній керівник академічного симфонічного оркестру Тарас Малик. За його словами, цьогоріч на події вдалося зібрати багато відомих музикантів. Родзинкою фесту буде авторський концерт українського композитора за його участю.

У концерті-відкритті братимуть участь тромбоніст із Швейцарії, академічним симфонічним оркестром обласної філармонії керуватиме швейцарський диригент. У програмі виступу – твори композиторів Німеччини.

«У програмі буде соліст із Швейцарії, лауреат міжнародних конкурсів Тобіас Ленг. Він гратиме концертино Фердінанда Давіда для тромбона з оркестром. Також будуть програми Мендельсона Бартольді, Роберта Шумана. В програмі буде дві кульмінації. Перша – це Концертіно для тромбона з оркестром, друга - третя симфонія Шумана «Реймська», це досить масштабний відомий твір», -розповідає швейцарський диригент Марко Мюллер.

Програма фесту різноманітна. Гратимуть симфонічну та камерну музику. На фестиваль завітають гості: гітарист Михайло Вігула з Угорщини, Київський квартет саксофоністів, солістка Мішкольської опери Флоріана Заматоцькі, видатний піаніст і наш земляк Юрій Кот. У межах фестивалю відбудеться й концерт композиторки та піаністки, заслуженої артистки України Ірини Алексійчук.

Концерт-закриття запланований на 25 жовтня. Оркестром буде диригувати Олександр Драган, солісткою вечора виступить українська гобоїста Уляна Макеєва.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую