ye-logo.v1.2

«Плаксиве» Івана Купала настрою не зіпсувало

Культура 3688
Фото: Євгеній ДОРОФЄЄВ

І хоча за народними прикметами дощова погода у ніч з 6 на 7 липня – до неврожаю горіхів, та на народні гуляння це аж ніяк не вплинуло

Надвечір у середу в парку ім. М. Чекмана «не цукрові» сміливці, озброївшись барвистими парасолями та целофановими плащами, святкували, як кажуть, на повну. Дівчата під керівництвом методиста міського Будинку культури Дарини Скорової плели вінки з квітів і трав, а потім, кому не шкода було з ним розлучатися – пускали на воду. Щоправда, майже стояча вода Плоскої не віднесла вінки до рук їхніх суджених, але зграя диких качок, які плавали неподалік залишилися задоволені.
Розважали підмочену дощем публіку юні хмельницькі таланти та художні колективи міста. Навіть глибокі калюжі, в яких довелося гарцювати у танцях дитячим ніжкам не стали їм на заваді. Дітлахи співали, танцювали, змагалися у всіляких конкурсах, чим неабияк потішили присутніх. А найкмітливіша малеча ще й морозиво у подарунок отримали!
Творчу естафету перейняв етно-рок-гурт «Чумацький шлях». У супроводі бандури, акордеону, гітари та сопілки музиканти у вишиванках, виспівуючи народних пісень, закликали всіх… цілуватися. Адже 6 липня – це не лише переддень Івана Купала, а ще й – Всесвітній день поцілунків.
Після традиційного величезного багаття, святкової дискотеки з поцілунками під дощем та випитого «для зігріву», дехто навіть залишився у парку шукати цвіт папороті…
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую