ye-logo.v1.2

Хмельничан кличуть на парад вертепів

Культура 2887
У Хмельницькому 8 січня пройде вже традиційний парад вертепів
У Хмельницькому 8 січня пройде вже традиційний парад вертепів. Фото: з архіву

Він пройде центральною пішохідною вулицею міста.

Сьогодні, 8 січня, в Хмельницькому відбудеться втретє відбудеться парад вертепів. Розпочнеться він о 15.30 біля колишнього «Дитячого світу». Учасники ходи пройдуться вулицею Проскурівською до головної сцени Різдвяного ярмарку, де потім на усіх очікує розважальна програма.

Нагадаємо, вперше вертепна хода в Хмельницькому пройшла в 2019 році. Тоді містяни, одягнувшись у вбрання різдвяних персонажей, йшли вулицею Проскурівською, співаючи колядки та щедрівки. А в загальноміському колядуванні взяли участь близько 30 творчих та освітніх колективів міста. Загалом до театрального дійства долучилися кілька сотень хмельничан.

У 2020 році парад вертепів мав пройти 8 січня, але його перенесли на 11 січня через авіакатастрофу в Ірані за участю українського літака, в якій загинули понад 170 людей. Та вже 11 січня загальноміське колядування відбулося. До вашої уваги відео про це дійство в 2020 році.

Ну, а в 2021 році, через карантинні обмеження, святкової ходи не було. І ось, 8 січня 2022 року о 15.30 парад вертепів повертається до Хмельницького.

Читайте також: Афіша Хмельницького на вихідні: парад вертепів, коляда

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую