ye-logo.v1.2

Артисти-переселенці зіграють благодійний концерт у хмельницькій філармонії

Культура 2961

Через війну в нашому обласному центрі опинилось чимало видатних артистів.

Прихисток від війни у Хмельницькому знайшли відомі українські музиканти, які вже готуються виступати для місцевої публіки. Це і видатний український композитор, народний артист України та голова Спілки композиторів України Ігор Щербаков, і піаніст світового рівня, народний артист України Юрій Кот, і артисти з Харківського оперного театру.

«Я потрапив до Хмельницького вперше років 12 тому, і з того часу в нас зав'язалась активна співпраця і дружба з філармонією, — розповідає Ігор Щербаков. — Ця чудова філармонія будувалась просто на моїх очах: від такого собі "прорадянського клубу" до сучасної філармонії європейського рівня. І за ставленням людей, і намагніченості публіки до цього закладу, і за якістю виконання, надання послуг тощо. Дуже вдячні філармонії, і всім співробітникам, що прихистили нас. Ми тут вдома, стільки років тут бували».

Зараз у філармонії активно тривають репетиції майбутніх концертів. Хоч і через війну вдалося зібрати небагато музикантів, однак артисти готові віддатися улюбленій справі на всі 200%.

Уже цими вихідними, 3 квітня, у філармонії відбудеться авторський концерт композитора Ігоря Щербакова з симфонічним оркестром.

«Вирішили зробити мені авторський концерт. Кого змогли, тих і зібрали. Ми зробили з диригентом Тарасом Мартинником дуже гарну і компактну — на 40-45 хвилин — програму, яка буде представлена в неділю, 3 квітня, о 17 годині», — анонсує Ігор Щербаков.

Окрім того, 5 квітня на 17.00 годину запланований благодійний концерт піаніста Юрія Кота з камерним оркестром філармонії. Вхід вільний, а зібрані під час заходу кошти артисти передадуть на потреби Збройних сил України і тероборони.

Нагадаємо, хмельничани, які прихистили в себе безкоштовно переселенців, зможуть отримати компенсацію за витрати на комунальні послуги. За кожну прийняту особу виплачуватимуть щомісяця державну підтримку в розмірі близько 450 гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую