ye-logo.v1.2

Закрите небо: інсталяція у вигляді янгола з’явилася у Кам’янці-Подільському

Культура 3244
На лаві, яку крилами прихищає янгол, викарбували слова Шевченка
На лаві, яку крилами прихищає янгол, викарбували слова Шевченка. Фото: з фейсбук-сторінки Inna Berezina

Скульптори Андрій Кліщ та Сергій Кляпетура працювали над нею місяць.

Нова скульптурна композиція з символічною для сьогодення назвою «Закрите небо» з’явилася у Кам’янці-Подільському в сквері «Гунські криниці». Її автори – відомі скульптори – кам’янчани Андрій Кліщ та Сергій Кляпетура працювали над нею місяць.

Як повідомив на своїй сторінці міський голова Михайло Посітко, скульптурна композиція, за задумом авторів, стала уособленням стійкості українського народу, а також нагадує нам про Героїв, які тримають над нами небо.

За словами одного з авторів композиції Андрія Кліща, Анатолій Ковальский запропонував зробити скульптуру, яка б уособлювала надію на перемогу. Він каже, що згадав, що біля Будинку Культури минулого року впало дерево, в яке влучила блискавка. «Часом трапляється настільки цікаве дерево, що воно надихає. Коли ми почистили дерево і почали його обробляти, деякі деталі нагадали руки. Руки - означають землю, предків. Якось само собою вийшло, що руки мають підтримувати крила янгола, який спиною повернений до сходу, звідки прийшла біда», - каже Андрій Кліщ.

Зазначають, скульптори не випускали з рук бензопилу 20 днів поспіль. Вони свідомо відмовилися від німбу в янгола, який би додав до скульптури трагізму та церковності. Бо, кажуть, скульптура має містити надію. Тому і на лавці, яку крилами прихищає янгол, викарбували слова Шевченка: «…а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі…»

Читайте також: Хмельницькому виступить Національний президентський оркестр

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую