ye-logo.v1.2

Павло Зібров, Арсен Мірзоян, Amelika Ocean: підбірка нових українських пісень за тиждень

Культура 6422
Нова підбірка українських пісень
Нова підбірка українських пісень. Фото: tiktok.com

Українські пісні поступово замінюють російські.

Чергова підбірка нових українських пісень включає в собі кліпи, які попали до трендів Youtube, рейтингу музичного додатку Shazam та других робіт, які варто послухати. Варто відзначити, що з початком повномасштабного вторгнення окупантів на територію України, вітчизняні артисти почали заповнювати ніші, в яких раніше традиційно домінували російські виконавці.

Щодо трендів Youtube, то цього тижня до них потрапила нова пісня легенди української поп-музики Павла Зіброва з назвою “Я так хочу додому”.

“Ця пісня - крик душі мільйонів українців, які були вимушені через війну покинути свої домівки і мріють обійняти своїх рідних вдома, там де все знайомо, де завжди потрібні”, - підкресли народний артист України.

За пару днів кліп, в якому показані кадри війни - руйнування будівель в українських містах, розміщення біженців у спортзалах шкіл, одруження війсковослужбовців, зібрав понад 100 тисяч переглядів.

Чергова пісня полтавського гурту “Діти фристайлу” знову потрапила до трендів. У тексті композиції “Все іде за планом” згадують про те, що у російської федерації, якщо вірити їхньому генштабу, все йде за планом. Хоча, насправді, до росії лише регулярно йдуть "чорні торби", які відправляє їм ЗСУ. А сам російський план вирушає у напрямку крейсера «Москва», який ЗСУ втопили у Чорному морі. (Нагадаємо, про це «Діти Фрістайла» заспівали пісню «Горить Москва». Ця композиція вже набрала на YouTube понад 2 мільйони переглядів).



 

У нової композиції – веселий приспів із рядками «Ленд-лінз, тра-та-та, наближається «звізда!». Для нової відеороботи музиканти одягнули українські вишиванки, а у деяких епізодах кліпу використали спалену російську техніку, пише 0532.ua.

Кліп вже має майже 300 тисяч переглядів.

Несподівано до музичних трендів Youtube в Україні потрапила нова пісня весільного співака зі Львівщини Іллі Найди “Нова весна”. За тиждень пісня набрала понад 100 тисяч переглядів.

Ось так нішу, яку зазвичай заповнювала російськомовна музика, почали заповнювати українські артисти.

Ще один подібний приклад - це потрапляння до Топ-100 рейтингу Shazam в Україні київського гурту “100лица” з піснею “Ти є та”. Попит на мелодійні реп-композиційні не зник, але російських виконавців почали заміщувати українські артисти.

Раніше “Сайт Є” писав про успіх композиції “Квітка” маловідомого дуету Сhursanov & Averin.

Ще одна пісня з топ-100 рейтингу Shazam - це композиція “Незламна”. Її виконала Люся Кава.

“Коли розпочалася війна ми були вдома, а на 10 день поїхали до Кам’янця-Подільського, бо в мене дитина, 2 рочки. Ми вже просто не витримували. Потім вирішили повертатися, і це було дуже тяжко. Страшно. Я їхала за кермом і почала плакати. А потім я сказала — чого я боюсь. Я їду додому. Я маю їхати впевнено, вірити в свою країну. І я почала наспівувати цю пісню. Я наспівувала: “Українка я, гордість це моя”. І мені стало набагато легше. Я почала посміхатися і співати далі. І відчула таку сміливість, яка затьмарила мій страх перед довгою дорогою. А позад мене сиділа моя мама і вона взяла диктофон та стала записувати. І весь цей шлях я співала. І коли ми приїхали до Києва, я зустрілася зі своїми товаришами, заспівала їм та побачила в них цю впевненість, яку відчув коли співала. Мені приємно, що багато людей мене підтримали. Це дуже приємно. Я розумію, що вже є відгук і він гарний. Я впевнена, ця пісня допоможе людям”, - розповіла співачка виданню d1.ua.

Цього тижня Арсен Мірзоян випустив нову пісню. Артист представив композицію, яку назвав "Вальс Ірпінь", про місто на Київщині, якому окупанти завдали значних руйнувань та вбили багато мешканців. Прем'єра треку відбулася 10 червня.


Знаменитість прокоментував реліз лаконічно: "Не буду писати про пісню — все в ній".

Заставкою пісні стало зображення клавіатури фортепіано, в якій чорні клавіші – це контури куль.
Марина Тимофійчук або Navka зі Чернівців презентувала нову пісню “Я не дозволю вбивати мого брата”. Її вона присвячує бійцям Азову, захисникам Маріуполя.

“Вони робили все, щоб не вбивали українців, щоб не вбивали їх братів. Вони не лише жили в пекельних умовах, перебуваючи в облозі і блокаді, а ще й турбувались про тисячі цивільних людей, які кілька місяців жили в підвалах-бомбосховищах! Ну і звісно боролись з російськими окупантами.
Оборонителі Маріуполя - стали символом просто неземної сили в боротьбі за свою землю!”, - йдеться в описі пісні.

Співачка Галина Капріян-Рудик, відома під псевдонімом Amelika Ocean, була учасницею музичного шоу "Голос країни 10" у команді Дана Балана. Після початку повномасштабного російського вторгнення Amelika Ocean випустила пісню "Не брати, а кати", яка стала одним з гімнів українського супротиву.

Цю пісню Галина написала ще у 2017 році, реагуючи у такий спосіб на анексію Криму та війну на сході України. А після 24 лютого й початку повномасштабної війни співачка вирішила зробити студійний запис цієї пісні.

Цього тижня Amelika Ocean разом зі своїм чоловіком Kapvaro Sulva, випустила кліп на пісню “Завжди”, присвячену їх коханню.

BRSFSKY (Денис Борисовський) презентував епатажний кліп-антіутопію «Стадо».

Це соціальний протест проти колективізму, безликості, страху, мовчання та безвідповідальності. І хоча кліп знімали до війни, в ньому можна вловити міжрядковий жорсткий сарказм про форму правління рф, а також спосіб мислення її громадян.

“Кліп пронизаний атмосферою напруги: починаючи від холодних відтінків освітлення й корекції кольору аж до статичних кадрів на початку, де кожен боїться припуститися помилки, навіть оператор. Це наймасовіший кліп у біографії Дениса. На майданчику було залучено 50 осіб, а зйомки тривали 32 години. Спецівки, мальовані очі, телевізори – у кліпі багато символізму, аж до вибору знімального майданчика”, -йдеться в описі кліпу.

Крім того, бонусом сьогоднішньої підбірки буде нова пісня у виконанні солістки Заслуженого Академічного Ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України заслуженої артистки України Ванди Дріневської під назвою «Солдатику мій».

Кліп опублікований на офіційному каналі Генерального штабу ЗСУ.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую