ye-logo.v1.2

Майбутню криївку на Гречанах прикрасили масштабним муралом

Культура 4608
Малюнок майже готовий
Малюнок майже готовий. Фото: автора

Яскравий патріотичний стінопис намалювали на приміщенні тиру.

У Хмельницькому з’явився ще один патріотичний стінопис. Цього разу новий мурал створили у мікрорайоні Гречани. Малюнок нанесли на стіні тиру, в якому облаштовують музей-криївку.

Працювали над роботою понад два місяці, тепер стінопис майже готовий. На малюнку зобразили воїна-охоронця з крилами, мечем і щитом, на якому Тризуб. Як розповідають у спортивно-культурному центрі «Плоскирів», на балансі якого перебуває приміщення, намальований воїн – це узагальнюючий образ усіх захисників, які обороняють Україну.

«Наразі в тирі проводяться ремонтні роботи. Одна з кімнат облаштовується під криївку, а ззовні ми хотіли прикрасити стіни чимось незвичайним. Вирішили, що це буде патріотичний мурал, який стане гарною інсталокацією в нашому мікрорайоні. Сподіваємося, що це буде закликаючий момент: люди побачать гарний мурал, прийдуть фотографуватися, а потім, можливо, і зайдуть в криївку», - говорить організаторка культурно-дозвіллєвої діяльності СКЦ «Плоскирів» Ольга Шевцова.

Авторами малюнку стали художники-волонтери, які відгукнулися допомогти у створенні муралу. Так, юна художниця Дана Палаш, яка вже займалася створенням муралів у Хмельницькому, розробила ескіз і приступила до роботи. Згодом долучилися й інші.

Офіційно презентувати мурал у спортивно-культурному центрі планують 28 липня, у День державності України.

Тим часом в самому приміщенні тиру тривають активні ремонтні роботи. Кімнату, де має бути музей-криївка, завершують обшивати деревом. Після того приступлять до облаштування криївки меблями.

«У нас є вже певна експозиція речей, які нам приносили. Це старовинні предмети, ми їх збирали серед наших містян. На жаль, війна вносить корективи, тому відтерміновується відкриття. Робимо все своїми силами, працюємо не покладаючи рук. Сподіваюся, що до першого вересня криївка розпочне свою роботу», - додає Ольга Шевцова.

В інших кімнатах приміщення діятиме тир. На місці буде інструктор, яким проводитиме індивідуальні та групові заняття для відвідувачів.

Нагадаємо, нещодавно патріотичний малюнок також нанесли на стіні управління охорони здоров’я у самому центрі міста. Там волонтери намалювали одразу трьох персонажів: військового на передовій, рятівника з дитиною на руках і бойового медика.

Створювати повстанську криївку розпочали на початку цього року.

Експонати у майбутній музей-криївку приносили небайдужі хмельничани.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую