ye-logo.v1.2

Jamala, Kola, Аліна Паш, Сергій Лазановський, Shumei: підбірка нової музики українських виконавців

Культура 3412
Нова підбірка пісень українських виконавців
Нова підбірка пісень українських виконавців. Фото: amazonaws.com

Однією з найбільш популярних пісень цього тижня стала композиція, яка присвячена ЗСУ

Цей тиждень вийшов різноплановим на нову українську музику. У традиційній підбірці є як відомі виконавці, так і юні співаки, які випускають сучасну музику, навіть, під час війни.

Співачка та блогерка Jerry Heil випустила пісню “Кохайтеся, чорнобриві”. Відео на пісню вже переглянули майже півмільйона глядачів. А відео зайняло третю строку у популярних музичних відео в Україні.

“Я взяла за мету використовувати матеріали забутих українських кіноматеріалів , щоб відроджувати в пам’яті українців і нагадувати про чудових митців , які зробили внесок в нашу культуру.

Коли шматок «Чорнобриві» зібрав більше 12 тисяч користувацьких відео в Тікток, і стало зрозуміло, що повній пісні бути, я почала пошуки і знайшла кінокартину «москаль-чарівник» з Русланою Писанкою в головній ролі. Все було ідеально: горда постать незалежної української жінки, дурник-москаль — ніби візуальна трансляція заповіту Шевченка. А за декілька тижнів від початку підготовки ми дізналися про трагедію — Руслани Писанки не стало. Тепер ця відеоробота — це також заклад цінувати своїх геніїв та талантів за життя! Руслана зробила чимало для українського кіно, ми також очікуємо на вихід її крайньої , так і не завершеної роботи в кіно "Демони", - написала співачка в описі під відео.

Цього тижня у топ-10 середних музичних відео в Україні на Youtube потрапила пісня присвячена Збройним Силам України.

Автором пісні “ЗСУ” став переможець "Голосу країни-11" з команди Наді Дорофєєвої Сергій Лазановський, який створив трек у колаборації з акордеоністом-віртуозом DIRESH. За перший тиждень відео переглянули вже понад 150 тисяч разів.

Об'єднатись разом музикантів надихнув успіх попередньої спільної роботи "Геть з України", яка набула популярності в соцмережах.

У Facebook кліп має вже понад 3,5 млн переглядів, а у YouTube входить до топ-30 популярних відео на платформі в українському сегменті з 1,5 млн переглядами.

За словами Сергія Лазановського, нова робота "ЗСУ" продиктована часом, адже після успіху "Геть з України" співак сотнями отримував повідомлення від військових та цивільних з подякою за мотиваційну творчість та створення нових пісень, які підіймають настрій та дух наших бійців.

"Найперше, словами в цій пісні ми хочемо підтримати усіх наших захисників і захисниць, які зараз борються за нашу незалежність і відновлення наших територій. Хочеться, щоб вони набирались сил не тільки фізично, а й морально. А завдяки пісні - це можливо зробити на відстані багатьох кілометрів. Хоча не приховиваю того факту, що всі ці пісні будуть обов'язково виконані перед самими солдатами", - підкреслив виконавець, пише ТСН.

Не припиняють створювати нові веселі та емоційні відео, які присвячені вдалим атакам ЗСУ, й хлопці з Черкас - гурт “Спів Братів”.

Якщо минулого тижня “Сайт “Є” писав про їх пісню, яка стосувалася “Антонівського мосту”, то цього тижня до трендів Youtube потрапила пісня “Повітряна тривога у Криму”.

Нагадаємо, що щонайменше сім російських літаків були знищені під час вибухів на аеродромі в Саках. Це може бути найбільшою втратою авіації РФ за один день.

9 серпня, в тимчасово окупованому Криму прогриміла серія вибухів на російській військовій авіабазі" Саки " в Новофедорівці. Саме з цієї авіабази ворожі літаки летіли бомбити Запорізьку, Миколаївську та Херсонську області. У Міноборони України прокоментували вибухи, зазначивши, що не можуть встановити причину загоряння, проте вкотре нагадали про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях.

Трек про “Повітряну тривогу у Криму прослухали вже понад 160 тисяч разів.

Цього тижня вийшла нова пісня від автора композицій “Тривога” та “Білі Тополі”, яка зібрала понад 3 мільйона переглядів, Олега Шумея (Shumei). Прем'єра пісні відбулася 8 серпня на YouTube-каналі виконавця. І за кілька годин трек "Online" уже набрав тисячі переглядів та вподобайок.

На даний час, відео зібрало вже майже 100 тисяч переглядів, а пісня перебуває на 23 сходинці у вкладці “У Тренді” серед музичних відео в Україні на сайті Youtube.

Співачка Kola (Анастасія Прудіус) випустила нову пісню, відео на яку вже переглянули 125 тисяч разів.

Пісня має назву “Дочекаюсь”.

“Все, що я хочу… це те, щоб всі хто чекають… Дочекались! Хочу, щоб наші герої були живими. Хочу, щоб любов не згасала у розлуці, щоб кожен подих був спільний, попри фізичну розлуку. Це нестерпний біль, біль розлуки, біль переживання за коханого, за тата, за брата, за кожного, хто сьогодні захищає нашу рідну землю! Але я знаю, що лише ми, жінки України, маємо таку енергетику, таку силу, що саме вона і захищає наших воїнів. Ми сьогодні як обереги, саме ми захищаємо думками, енергетикою нашу Україну.”, - написала співачка в описі під відео.

Співачка, народна артистка України Джамала разом із МЗС України та Banda Agency презентувала нову англомовну пісню "Thank you, stranger".

Вона присвятила її людям за кордоном, хто прихистив українських біженців під час війни. У ролику ви можете побачити кадри громадян які згадують моменти від початку війни, шлях за кордон, доброту іноземців, їхню гостинність, життя в нових умовах, пише meta.ua.

Варто зазначити, що станом на сьогодні з України виїхали майже 6 млн жителів.

Співачка Джамала у описі до відео написала: "Пісня сповнена сподівань на світлі та теплі дні. Такі зазвичай настають після найтемніших ночей. В нашому житті. В історії. Thank You, Stranger — для мене — це подяка мільйонам жителів сусідніх країн, які відкрили свої домівки й серця протягом повномасштабного вторгнення росії в Україну Вона розкрила, що надихнуло написати цей шедевр. 24 серпня виповниться пів року, як вона не перебуває вдома. У перший день повномасштабної війни зірки з дітьми виїхала до сестри до Туреччини".

Українська співачка Тоня Матвієнко, яка повернулася до України з Великобританії, 12 серпня на своєму каналі в YouTube презентувала пісню "Жива вода".

"Розчарування – це, напевно, найголовніший меседж у пісні. У відносинах завжди стаються розлади, але це не привід їх завершувати. Варто обнулитися та почати все із чистого аркуша", – перед презентацією пісні писала Матвієнко.

Автором слів та музики нової пісні артистки є її колега, українська співачка Lama.

Авторка пісні "Хвилями", вокалістка музичного проекту T.HUTSULS Алекса Цимбал із власного досвіду знає, що таке втратити дім. У 2014-му дівчина через війну Росії проти України була змушена полишити рідний Слов’янськ, що у Донецькій області, – і переїхала у Київ. А цього року у лютому – перемістилася із Києва у гуцульський край – місто Коломию, де й знайшла команду творчих однодумців – масштабний культурологічний проєкт Hutsul Planet. Тепер у Коломиї, на студії Hutsul Planet Records, творить свої нові пісні, пише “Еспресо.Захід”.


"Головний меседж, який ми несемо у цій пісні, – це надія і віра. Вони ніколи не помруть, – каже Алекса Цимбал. – Століттями, покоління за поколінням, українці виборювали право на власну свободу, а діти щоразу продовжували справу своїх батьків. Пісня "Хвилями" – це пісня-емоція про боротьбу, у якій світло завжди переможе темряву, попри всі незгоди".

Співачка Аліна Паш презентувала пісню “НЕбратські народи”. Разом із композицією вийшов і анімаційний кліп-мультик.

Загалом, трек є рефлексією на події в Україні, а також розвінчує міф, який російська пропаганда нав’язує десятиліттями – образ братніх народів.

“Одним з головних наративів російської пропаганди є образ «братських» народів – українців та росіян – які мають бути однією родиною (росією). Ця пісня — нагадування про те, що ніякого братства немає. Є тільки спроби росії окупувати Україну та знищити українців”, - йдеться в описі під піснею.

Alice Change — авторка тік-ток хіта «Не вистачає кисню» — випустила пісню про кохання до військового.

Трек «Але це після перемоги» написаний у стилі кьют-рок і, на відміну від багатьох пісень про війну, має дуже світлий і позитивний настрій.

«На початку повномасштабного вторгнення я була зовсім одна зі своїм котиком, але в телеграмі познайомилася з хлопцем із ЗСУ. Почуття до нього дали мені змогу пережити страх і самотність, тепер хочу поділитися цими світлими, навіть трошки дитячими, емоціями з усіма», — ділиться Еліс.

У пісні дівчина просить хлопця повернутися живим і каже, що відстань не заважає любити й переживати разом радісні моменти.

«Хотілося передати також ідею, що зараз як ніколи треба ловити кожен момент, не стримувати себе. Люди скептично ставляться до стосунків на відстані, але якщо вони роблять когось щасливим, то чому б ні? Тим більше зараз, коли багатьох із нас розлучила війна», — розповідає співачка.

Alice Change — співачка, авторка пісень, учасниця «Голосу країни 7». У 2020 році випустила дебютний поп-альбом у двох частинах під назвою "NIMIS".

17-річний cпівак Tery (Тарас Гудзь) випустив дебютний альбом «Чи я роблю щось не те?». Це рідкісний приклад стильного україномовного R’n’B з міксами інді-попу та хіп-хопу.

За словами самого артиста, реліз віддзеркалює перехідний етап в житті та підіймає теми першого кохання, токсичних відносин та невизначеності у майбутньому.

Альбом поділений на три епізоди по три композиції: перший — пісні про перше кохання із «теплим» звучання, але у пісні «Обійми» приходить війна, після якої настрій змінюється. Другий епізод підіймає теми токсичних стосунків та важких розставань, третій — теми невизначеності, пошуку себе та самотності, пише "Слух"

До підбірки потрапила перша пісня з цього альбому.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую