ye-logo.v1.2

Новий сезон в театрі Старицького відкриють містичною виставою за гоголівськими мотивами

Культура 1904
Глядачам покажуть виставу «Вій 2.0», поставлену за твором сучасної української драматургині Наталії Ворожбит
Глядачам покажуть виставу «Вій 2.0», поставлену за твором сучасної української драматургині Наталії Ворожбит. Фото: з архіву

Після місячної перерви на сцені театру відновлять показ вистав.

Завтра, 20 серпня, у Хмельницькому в театрі Старицького стартує черговий театральний сезон. На сцені покажуть виставу «Вій 2.0», прем’єра якої відбулася вперше на початку липня. Це докудрама, в якій відтворять події відомого твору Гоголя в сучасному художньому баченні. Вистава перенесе глядачів у містичний світ, де переплітаються нічні жахіття з банальною реальністю і навпаки. Режисером-постановником вистави став Дмитро Обєдніков.

Вже 31 серпня хмельничани побачать прем’єру нової вистави на малій сцені театру. Це ще одна містична постановка, цього разу під назвою «Вір або не вір» за оповіданням Марії Матіос «Не плачте за мною ніколи». Режисер – Дмитро Леончик. У драмі лише дві дійові особи. Старенька бабуся перед відходом у інший світ розповідає молоді Вірі про життя людини на цій землі. Її одкровення про себе та історії про людей, які вже відійшли, сповнені глибиною народної мудрості, гумору та власної філософії.

За словами директора театру Старицького Андрія Ковальчука, загалом протягом нового сезону вони планують підготувати не менше восьми прем’єр українських вистав.

Також, за словами Андрія Ковальчука, 24 серпня у театрі Старицького відбудеться патріотичний концерт до Дня Незалежності.

«Завтра ми відкриваємо наш 92 театральний сезон. Відкриваємо його в рамках російсько-української війни, тому це відкриття для нас знакове, - говорить керівник театру. - Ми продовжимо напрямок, налаштований на підтримку переселенців, на підтримку Збройних Сил України, який ми вели з 24 лютого. Ми працюємо, збираємо кошти і допомагаємо біцям, які воюють на передовій. Також ми плануємо зробити гастролі за кордоном: Польща, Німеччина, Франція. Наразі ведемо перемовини і готуємося до них».

Попри творчі плани, у театрі продовжать займатися волонтерською діяльністю. Зараз ведуться перемовини про низку проєктів, які включатимуть колаборацію різних видів мистецтва заради підтримки ЗСУ та переселенців.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую