ye-logo.v1.2

Леся Нікітюк, Jerry Heil, Yarmak, Артем Пивоваров, Оля Полякова, Dorofeeva, Макс Барських: підбірка нових українських пісень, які випустили до річниці Незалежності

Культура 4327
За тиждень презентували десятки нових українських пісень
За тиждень презентували десятки нових українських пісень. Фото: ytimg.com

Українські виконавці масово презентували нові пісні до Дня Незалежності

На цьому тижні Україна відзначає 31-річницю Незалежності. Тож українські виконавці презентували велику кількість нових робіт. Частина, з яких були каверами відомих пісень.

Український репер Олександр Ярмак об'єднався з колегою TOF і перезаписав свій легендарний хіт "Моя страна не упадёт на колени", який випустив 2014 року.

Як пише 24 канал, головний хіт виконавця - трек "22", написаний до 22-ї річниці незалежності, на якому виросли тисячі воїнів, які боронять нашу країну від окупантів, зазвучав українською мовою. Тепер трек називається "Моя країна".

Ця пісня була гімном Євромайдану і тепер отримала нове життя.

“На пісні "22" виросли сотні тисяч воїнів і борців, які сьогодні захищають нашу країну. Сподіваюсь, ця пісня допоможе на світлих цінностях вирости новому поколінню, яке розбудує нашу прекрасну державу до рівня однієї з кращих у світі, – пояснив свій меседж Ярмак.

Він додав, що гордий жити з людьми, які неодмінно переможуть кровожерливого ворога.

"Нова епоха, але старий біль та незмінна любов і віра в нашу прекрасну країну. Незважаючи на всю складність моменту, я щасливий жити серед таких прекрасних людей, які приречені на перемогу", – написав Ярмак.

Пісня займає першу сходинку серед популярних музичних відео в Україні. Відео вже переглянули понад 600 тисяч разів.

На четвертому місці серед популярних музичних відео на Youtube кавер на легендарну пісню “Рідна мати моя”. Пісню виконала Анна Тринчер з мамою та бабусею.

“Я дивлюсь в очі моєї ба і бачу там безмежну любов і прийняття, дивлюся в очі мами і бачу там повне розуміння, мудрість і віру. Заради цього вартує жити! І якою б сильною і незалежною я не була, для моєї мами я назавжди маленька доня”, - написаоа співачка в описі до відео.

Також співачка розповіла, що з самого дитинства бабуся співала їй цю пісню, чим привила любов до українського фольклору.

“Мені дуже пощастило мати таких жінок у своєму роді. Мама і бабуся харизматичні, енергійні та сильні жінки! Вони – моя мотивація і великий приклад на все життя. Я мріяла увіковічнити нас трьох у спільній праці, щоб крізь роки показувати її своїм дітям, їхнім онукам. Ідея була записати кавер удвох з бабусею, та вже у процесі ми зрозуміли, що для повноцінної картини не вистачає пазлика. Тому я одразу запропонувала мамі зробити тріо і записала її на спільний урок з вокалу”, - розповіла співачка, пише “Новий канал”.

Відео на цю пісню переглянули майже 400 тисяч разів.

Шосту сходинку серед популярних музичних відео в Україні займає спільна робота Артема Пивоварова та Ольги Полякової.

Виконавці у новій роботі представили ліричне бачення творчості Лесі Українки, адже пісня “Тішся” виконана на вірш легендарної поетеси.

“Пісня нагадує про те, що важливо дивитися на світ широко і не забувати про внутрішню дитину. У дитинстві ми багато мріємо, створюючи в уяві безліч сценаріїв нашого життя. У дорослому віці ми теж маємо пам'ятати, що самі є творцями свого майбутнього. І що б не сталося, завжди можна почати все спочатку. Цю ідею відображено у відео. Мольберти з пустими полотнами - символ нового старту та нових можливостей. Взявши в руки фарби, ми можемо намалювати що завгодно, тож наскільки яскравим та різнобарвним буде наше життя - залежить від нас самих. Зараз ми так само створюємо нову картину майбутнього українського народу. Квіти, що розпускаються на полотнах, символізують розквіт нації, початок нової прекрасної історії.”, - йдеться в описі під піснею.


"Леся Українка зробила великий внесок у розвиток культури, сприяла формуванню важливих ментальних рис українців. Її творчість несе у собі національну ідею, зокрема нагадує про цінність волі та сили духу. Зараз ми транслюємо цю ідею на весь світ. Як би важко не було, не припиняємо мріяти, не обмежуючи політ своїх думок. І цю внутрішню свободу ми маємо зберегти та передати наступним поколінням", - написав Артем Пивоваров.

Свої частини візуалізації артисти знімали окремо: Пивоваров - в горах Словенії, Полякова - на Дніпрі в Україні. відео вже зібрало понад 400 тисяч переглядів.

Ще один кавер, який вийшов цього тижня і відразу став популярним. Мова йде про трек “Пісня буде поміж нас”, який виконала співачка Kristonko.

Цю пісню виконував Володимир Івасюк.

“Пісня, яка 40 років тому стала символом українськості. Пісня, через яку влада СРСР утискала Івасюка, який в той час був просто українським хітмейкером. Вони вбили його. Вбили цю людину. Бо він писав українською. Але їм ніколи не вдасться вбити нашу націю та любов до України! Хай цю пісню почують мої однолітки! Ось моя мета. Зробити старе - добрим сучасним!”, - написала співачка в описі під відео.

Відео на цю пісню займає 8 сходинку вкладці “В тренді” і має вже 160 тисяч переглядів.

Надія Дорофєєва також випустила нову пісню.

«Крапають» – найемоційніша пісня з мого нового альбому «сенси», який вийде восени. Я завжди ділюся з вами тим, від чого може стати трохи легше. І мистецтво також лікує. В усі часи воно було голосом часу і відбивало те, що відбувається навколо.

Картина, що була створена на знімальному майданчику, – вихід мого болю, моїх страхів і переживань, накопичених емоцій: від спокійних мазків до потоку хаотичних сплесків на полотні.

Наше минуле, життя «до», було розфарбоване яскравими кольорами, потім прийшла війна і все стерла, затьмарила, перекреслила, але треба рухатися далі й малювати своє майбутнє – новими фарбами.

Дякую авторам Jerry Heil і Вані Клименко за те, що відчули мою душу. Дякую українському художнику Євгену Лісняку за те, що допоміг скерувати мій потік емоцій”, - написала Dorofeeva під описом до відео, яке переглянули 360 тисяч разів.

Щодо Яни Шемаєвої, вона ж Jerry Heil, то співачка випустила мультинаціональний альбом разом з Alyona Alyona. Де в піснях можна почути не лише українську, а й німецьку, польську та литовську мови.

Серед популярних музичних відео в Україні цього тижня потрапила головна пісня з цього альбому - “Dai Boh”.

Пісню “Dai Boh” українські співачки виконали разом з Monika Liu, яка цьогоріч представляла Литву на Євробаченні 2022.

“Весь цей час, будучи в Європі, ми побачили наскільки люди планети можуть бути єдиними. Наскільки можуть бути милосердними, добрими та щирими. Повірили в те, що, дійсно, ми зараз є свідками величезних світових змін, а наші діти будуть жити у доброму світлому та переповненому любов'ю світі”, - написала під відео Alyona Alyona.

Ще одна робота, до якої долучилася Jerry Heil - це трек “Душевна па-дамашнєму”.

Jerry Heil, відома хмельничанка Леся Нікітюк та електронний дует Emdivity простібали росіян, що тікають з Криму.


Композиція створена по гарячих слідах всім відомого мему, що днями облетів українські соцмережі. На оригінальному відео російська туристка, вся у сльозах, жаліється на те, як їй не хочеться їхати з Криму. Її скаргам передували новини про вибухи в окупованому Криму, що спричинили масовий відтік росіян з півострову. Короткий сніпет треку на основі мему, який Jerry Heil та Леся Нікітюк жартома виклали в Інстаграм, почав віруситися на рівні з оригіналом, тому виконавиці прийняли рішення зробити повноцінну пісню — і покликали для цього майстрів електронного саунду з гурту Emdivity. Окрім розважального спрямування, пісня «По-домашньому» підкреслює важливий меседж «Крим — це Україна», втілення якого в реальність сьогодні стало ще ближчим.

Виконавиця запального хіта «Вечорниці» SKYLERR випустила новий сольний трек «Хвилями».

Трек «Хвилями» розповідає історію дівчини, яка, попри всі перешкоди, воліє бути зі своїм коханим, адже їй важко уявити життя без його обіймів. Артистка розповіла, що довгий час прожила біля моря, тому кохання завжди асоціювалося саме з ним, пише “Волинь UA”.

Пісня займає десяту сходинку серед популярних музичних відео на Youtube. Відео зібрало майже 300 тисяч переглядів.

Злата Огневич цього тижня випустила пісню “Лелека”, яка зайняла 15-у сходинку вкладки “ у тренді” серед музичних відео в Україні.

“Лелека - як символ волi, свободи, сили духу, незалежності та незламності українського народу. Невидима нитка, яка об'єднує та оберігає. Наш символ перемоги. Це історія однієї української родини. Я впевнена, вона торкнеться струн душі кожного. Вона близька та зрозуміла, не поділяє людей на стать, вік, статус. Наша «Лелека» - про кожного з нас. Вона про Україну”, - написала співачка в описі під відео, який вже зібрав понад 100 тисяч переглядів.

Макс Барських до Дня Незалежності презентував святково-патріотичний сингл «Україна».

Нова пісня співака стала четвертим україномовним треком від початку повномасштабного вторгнення і присвячена 31-й річниці Незалежності країни

«Усі ці півроку війни я відношусь до музики, як до чогось, що відбувається не зі мною, до чогось із минулого життя. Поки що я не знайшов нового себе. Не до кінця розумію, що буде завтра, мабуть, як і усі ми. Але знаю напевно, що багатьом музика допомагає, зцілює рани. Крізь пісню ми передаємо наші мрії й проєктуємо найсвітліші бажання.

«Україна» - це пісня-мрія. Я вірю в таку перемогу, коли вся країна стає єдиною незламною родиною. Україна - це сім‘я, в якій люблять і розуміють», - прокоментував прем’єру Барських.

Відео вже переглянули 170 тисяч разів. Крім того, робота потрапила до переліку популярних музичних відео в Україні.

Легендарний “Заповіт” Тараса Шевченка цього тижня зазвучав по-новому у виконанні проекту Balsam. Музику створили Дмитро Захарук та Андрій Дучак.

Трек став популярним у Тік-Ток, а також увійшов до топ-100 застосунку для розпізнавання музики Shazam.

Ще одну варіацію “Заповіту” в День Незалежності презентував Сергій Бабкін. В цей ж день вийшла нова платівка артиста “ Далі ми самі”.

“Заповіт” - адаптація найвідомішого вірша Тараса Шевченка, музичною основою якої стала легендарна композиція Боба Марлі No Woman No Cry. Духом Кобзаря просякнута вся платівка, починаючи з обкладинки, що є алюзією на класичний портрет Тараса Григоровича, і закінчуючи поетичними вставками між піснями”, - йдеться в описі під відео.

Також в День Незалежності першу пісню з початку повномасштабного вторгнення рф на територію України презентував Іван Дорн.

Пісня "Несломлена" - повна ніжності та заспівана українською мовою акустична балада, що оспівує красу країни. Відео на пісню переглянули понад 100 тисяч разів.

У День Незалежності України співачка TAYANNA презентувала оптимістичу пісню та кліп «Дороги».

Це чуттєва прем’єра, в якій кожен українець пізнає себе та свій внутрішній стан.

“Пісню «Дороги» я написала, коли вперше потрапила до Польщі під час війни. Я розмістилась в крихітному номері готелю, відчуття дому зникло зовсім, прийшло розуміння, що дорога до нього закрита. Мені було важко уявити, що так зараз живуть мільйони людей — і ніхто з них не знає, коли знов опиниться вдома та побачить рідних. Я плакала і писала цю пісню, згадуючи своє минуле життя: скільки доріг я обійшла та скільки очей побачила”, - написала співачка в описі під відео.

Віталій Козловський представив нову пісню «Тихим дотиком».


“Це чуттєва історія людей, які можуть торкнутись один одного лише подумки. Адже їх роз’єднала війна. Але настрій композиції світлий, з вірою у перемогу, у те, що кохані люди живими повернуться з війни, що обіймуться ті, кого війна розкидала по світу”, - йдеться в описі під відео.

«У мене було багато концертів на полігонах та у військових частинах. І я радився з нашими героями - яку пісню записати, щоб саме їм вона була підтримкою: ліричну або веселу. Відповідь була однозначна - щось танцювальне, оптимістичне і про сьогоднішній час. Сподіваюсь, найближчим часом разом з ними під цю пісню затанцюємо», - розповів Віталій Козловський.

Не лише дуже відомі артисти випускали нові пісні. Так цього тижня відбулася презентація пісні “Ти сонце, я сніг” від гурту ba.latskii.

Це гурт з Києва, заснований Юрієм Баляцьким і Романом Краснобай. Хлопці вдало поєднують чілловий вайб та гарні тексти.

Сьогодні до музичної підбірки на “Сайті “Є” увійшло 15 композицій, замість традиційних десяти. І це далеко не повний перелік цікавих музичних новинок українською мовою, які з’явилися цього тижня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую