ye-logo.v1.2

Цикл відеороликів до 300-річчя Григорія Сковороди презентували подолянам

Культура 1571
Ніна Качеровська підготувала цикл відеороликів про Сковороду
Ніна Качеровська підготувала цикл відеороликів про Сковороду. Фото: автора

У 30-ти сюжетах-уроках Сковорода розкривається як непересічна і таємнича особистість.

У Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва місцеві мешканці, а також гості міста, митці взяли участь у заході, присвяченому 300-літтю видатного українського філософа-містика, богослова, поета, педагога – Григорія Савовича Сковороди. Організували його голова Хмельницької міської літературної спілки «Поділля» Ніна Качеровська спільно з працівниками обласної бібліотеки.

Приводом для творчої зустрічі став, звичайно, ювілей – 300-ліття від Дня народження мислителя. До цієї дати Ніна Качеровська підготувала цикл відеороликів – своєрідних кроків, які їй допомогли реалізувати друзі, знайомі, колеги, студенти, викладачі, митці, психологи, працівники бібліотеки…

У Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва зібралися прихильники відомого філософа

Майже рік знадобилося жінці, щоб втілити свій задум у реальність. У 30 конкретних сюжетах-уроках Сковорода розкривається як непересічна і таємнича особистість, поет, педагог, наставник молоді, у роликах є опитування хмельничан стосовно обізнаності з творчим і життєвим шляхом філософа.

Не обійшлося без містики при створенні циклу цих відеороликів, вважають ті, хто долучився до їх створення. Адже багато таємничого було й у житті відомого українця.

До прикладу, коли Ніну Качеровську переслідували думки, чи впорається вона зі своєю задумкою, у той момент над нею пролітало дуже багато лелек. Коли жінка заплакала від емоцій, що її переповнювали, біля неї впали дві пір’їни, які відтоді майже завжди з нею. Вона вважає їх знаком, що їй все вдасться…

Чому Григорій покинув свою наречену біля вівтаря? У яких філософів та мудреців середньовіччя черпав наснагу митець? Чому радість є серцем людського життя? На ці й багато інших питань можна знайти відповідь, переглянувши та пройшовши 30 кроків Ніни Качеровської та збагатитися енергією видатного українського мислителя Григорія Сковороди.

Переглянути відео спецпроєкту можна за посиланням.

Читайте також: У центрі Хмельницького влаштують благодійний різдвяний ярмарок

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую