ye-logo.v1.2

На Хмельниччину прибув Вифлеємський вогонь Миру

Культура 1241
Вифлеємський вогонь зустріли в Хмельницькому на залізничному вокзалі
Вифлеємський вогонь зустріли в Хмельницькому на залізничному вокзалі. Фото: пластунів Хмельниччини

Зустрічали і передаватимуть його жителям краю пластуни.

В Україну прибув Вифлеємський вогонь Миру. Привезли його з Вифлеєму пластуни. З Києва цей вогонь роз’їхався по всій країні. Як і минулого року, посприяла цьому Укрзалізниця.

До Хмельницького Вифлеємський вогонь прибув потягом 13 грудня. Його зустріли пластуни обласного осередку Національної скаутської організації України. Про це розповів сайту «Є» координатор акції «Вифлеємський вогонь Миру» в місті Хмельницькому Олександр Процун.

«13 грудня з 11-ї до 14-ї години ми «роздавали» вогонь у холі залізничного вокзалу всім охочим, – каже Олександр. – Для цього підготували безкоштовні лампадки, в яких вогонь з Вифлеєму люди могли донести додому».

З Хмельницького Вифлеємський вогонь Миру пластуни передадуть у всі громади краю. Фото: пластунів Хмельниччини

Олександр Процун також повідомив, що з вокзалу вогонь «поїхав» до осередків пластунів в Хмельницькому, Старокостянтинові, Шепетівці, Кам’янці-Подільському. Дістанеться він і до Теофіполя та Волочиська. Вже звідти пластуни передаватимуть Вифлеємський вогонь до лікарень, військових частин, храмів, у громади, щоб якомога більше краян змогли долучитися до святого вогню і принести його частинку в свої оселі до Різдва.

За словами координатора, Хмельницькій громаді вогонь передаватимуть 23 грудня.

Нагадаємо, що Вифлеємський вогонь Миру — це міжнародний скаутський захід, що відбувається щороку напередодні Різдва. Основна його мета — поширити символічний вогонь з місця народження Ісуса Христа до всіх, хто його потребує. Вогонь є символом доброї справи і підтримки.

Читайте також: Цикл відеороликів до 300-річчя Григорія Сковороди презентували подолянам

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую