ye-logo.v1.2

«Таємниці Різдва» - нову програму презентують в обласній філармонії

Культура 1519
«Таємниці Різдва» лунатимуть в обласній філармонії 8 січня о 17:00
«Таємниці Різдва» лунатимуть в обласній філармонії 8 січня о 17:00. Фото: facebook.com/choir.km.ua

Хмельничан запрошують на безкоштовний концерт, на якому збиратимуть кошти для потреб українських захисників та захисниць.

Завтра, 8 січня, в Хмельницькому в обласній філармонії лунатимуть колядки та щедрівки у виконанні академічного муніципального камерного хору. «Більшість колядок та щедрівок написані Станіславом Ярецьким спеціально для концерту «Таємниці Різдва» та будуть виконані вперше, - повідомили в управлінні культури та туризму Хмельницької міської ради. - 15 неймовірних творів торкнуться кожного серця, театралізоване дійство розкриє багато таємниць Різдва, чудові солісти подарують неймовірні враження, цікавий музичний супровід та спів a cappella, академічний вокал та фолькова манера не залишать байдужим нікого».

«Це абсолютно нова програма. Лише одна-дві колядки повторяться зі старих програм, - в сюжеті телеканалу «Місто» розповів директор-художній керівник Хмельницького академічного муніципального хору Ігор Цмур. - В основному - все абсолютно новее, спеціально підготовлене для цього концерту». За словами Юлії Алєксєєвої, режисерки-постановниці Хмельницького академічного муніципального камерного хору, в Європі вже давно хор статично не стоїть, тому і хмельничани не відстають від сучасних європейських напрямків. «Наш хор вже декілька років не є статичним, а рухомим. А, коли можна рухи проявляти? Звісно, коли це колядки. Тоді найбільше можна робити театралізації», - каже Юлія Алексєєва.

До речі, у програмі «Таємниці Різдва» візьмуть участь і вихованці Хмельницької школи мистецтв «Заріччя». А тому на сцені обласної філармонії будуть одночасно 55 людей.

Насолодитися «Таємниціями Різдва» можна буде 8 січня о 17:00 в обласній філармонії. Вхід вільний. Утім, кожен матиме змогу сплатити благодійний внесок волонтерам, які збиратимуть кошти для потреб захисників та захисниць України.

Читайте також: «Щедрик» – найвідоміша щедрівка світу: що її пов’язує з Хмельниччиною

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую