ye-logo.v1.2

Євробачення 2023: як виступила хмельничанка Марина Круть у фіналі Нацвідбору

Культура 5975
Журі віддало хмельничанці найбільше балів – 10
Журі віддало хмельничанці найбільше балів – 10. Фото: з фейсбук-сторінки Марини Круть

Оголосили результати фіналу Національного відбору пісенного конкурсу.

Сьогодні, 17 грудня, відбувся фінал Національного відбору пісенного конкурсу «Євробачення 2023». Між собою за перемогу змагалися десять виконавців. Серед них - хмельницька бандуристка Марина Круть (KRUTЬ) з піснею «Колискова». Додамо, що пісенний конкурс «Євробачення-2023» мав відбутися в Україні, проте, через війну, фінал Євробачення пройде у британському Ліверпулі.

Відтак, як повідомляє Міністерство культури і політики України, переможцем Нацвідбору Євробачення-2023 став дует TVORCHI.

За результатами голосування, хмельничанка Марина Круть була за крок до перемоги. Журі віддало їй найбільше балів – 10. На другому місці розташувалися TVORCHI. Третьою стала Jerry Heil.

Утім, найнапруженішим моментом Нацвідбору було оголошення оцінок від українців, які цього року голосували у застосунку «Дія». Дует TVORCHI опинився на першому місці, а друге місце дісталося Марині Круть. Jerry Heil посіла третю сходинку.

Тож TVORCHI з піснею Heart Of Steel поїдуть до англійського Ліверпуля на пісенний конкурс Євробачення-2023.

Зазначимо, цього року за право представляти Україну боролися 10 учасників: Moisei, OY Sound System, DEMCHUK, Jerry Heil, FIINKA, KRUT, Tember Blanche, Angelina, 2TONE, TVORCHI.

Нагадаємо, раніше Марина Круть розповіла, що йде на Національний відбір Євробачення вдруге і востаннє.

«Я йду в друге і в останнє на національний відбір, - написала Марина Круть у фейсбуці. - Маю що сказати. Коли я створювала цю пісню, я зрозуміла що не зможу передати навіть 10 відсотків емоцій і болю, що проживає кожен українець. Хто що б не сказав про пісню, колискова - це кодова назва. Бо під такі пісні не засинають. Під них прокидаються».

І додала, що присвячує «Колискову» усім українським дітям.

Додамо, у 2020 році Марина Круть брала участь у нацвідборі на «Євробачення» і стала його фіналісткою. Тоді вона змагалася за можливість представляти Україну на міжнародному рівні у Нідерландах. У результаті голосування бандуристка зайняла третє місце, а на «Євробачення» в Роттердам поїхав гурт «Gо_A».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую