ye-logo.v1.2

Книга хмельницької письменниці Ольги Саліпи увійшла до підбірки дороговказів для корисного читання

Культура 2138
Ретророман «Будинок на Аптекарській» Ольги Саліпи вийшов у світ у 2021 році
Ретророман «Будинок на Аптекарській» Ольги Саліпи вийшов у світ у 2021 році. Фото: з архіву редакції

Українська літературознавиця Ганна Улюра представила двадцять п'ять адміністративних одиниць України у книгах.

Книга хмельницької письменниці Ольги Саліпи «Будинок на Аптекарській» увійшла до підбірки дороговказів для корисного читання – 25-ти художніх книжок із 24-х областей України та Криму. Таких рейтинг склала Ганна Улюра, літературознавиця, кандидат філологічних наук, літературна критикиня, письменниця. А ще вона була кураторкою львівського фестивалю «BookForum» у 2019, 2020 роках та є членом журі літературних премій і конкурсів.

Ганна Улюра представила двадцять п'ять адміністративних одиниць України у книгах – як їх побачили сучасні письменники.

«І то не «туристичні путівники» під виглядом романів і збірників малої прози, а власне повноцінне художнє освідчення в любові», - так прокоментувала свою добірку літературна критикиня.

Нагадаємо, ретророман «Будинок на Аптекарській» вийшов у світ у 2021 році. Його дія відбувається у Проскурові з 1898 по 1921 рік, а друга сюжетна лінія – у Хмельницькому в 2018 році. У ньому історії та легенди поєднуються з авторською вигадкою.

Раніше Ольга Саліпа розповідала сайту «Є», що майже всі герої роману – реальні постаті, що мешкали в Проскурові: «У романі головними героями є родина Людвіга Деревоєда – його дружина Михайлина, донька Гелена, син Стефан і сам голова родини. Також серед героїв твору – сім'я Миколи Сікори, колишнього міського голови, у епізодах зустрічаються і відомі купці міста, інші реальні постаті».

Продовженням книги «Будинок на аптекарській» стали два наступних ретроромани Ольги Саліпи - «Брошка гімназистки» та «Пташка на долоні».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую