ye-logo.v1.2

Марина Круть, Злата Огневич, Kazka, Дмитро Прокопов, Kate Soul: добірка нової музики за тиждень

Культура 1518
Добірка нової української музики
Добірка нової української музики. Фото: uamodna.com

Хмельницькі виконавці буди продуктивними цього тижня.

Відразу кілька виконавців з Хмельниччини цього тижня презентували нові пісні. Зокрема, Дмитро Прокопов, Марина Круть, Kate Soul, Влад Ликов та Delamer.

Наприклад, серед популярних музичних відео опинилась спільна робота Дмитра Прокопова та франківської співачки Kristonko під назвою “Вірю не вірю”.

За три дні кліп на пісню зібрав понад 300 тисяч переглядів та потрапив до популярних музичних відео в українському сегменті Youtube.


“Пісня «Вірю не вірю» сповнена коханням, адже розповідає про хаотичність та непередбачуваність у відносинах. Саме завдяки щирості цей трек зумів сповна передати всю суперечливість та приємний емоційний переполох, що супроводжують нас, коли ми кохаємо”, - йдеться у описі під піснею.

«Ця пісня про тих, хто кохав. І про тих, хто був коханим чи коханою», - зазначив Dima Prokopov.

Щодо трендових пісень цього тижня опинився трек “Конфлікт” від проєкту Grupa Vuha.

Крім того, пісня потрапила до українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.

Хмельницька співачка і бандуристка Марина Круть (KRUTЬ) презентувала новий кліп на пісню “Пряля”.


"Пряля" - народна хорова пісня, яка була вперше виконана у 1919 році українським хором в обробці Миколи Леонтовича.

“Я неймовірно люблю епоху ВІА 70-х: стиль, тексти, дух епохи. Репертуар тогочасної української музики займає 70% мого плейлиста після початку повномасштабної війни. Якби я жила у ту епоху, то точно була б такою як у кліпі та мала свій ансамбль”, - розповіла співачка.

Марина Круть зазначила, що її місія — показувати і закохувати у красу української музики іноземців та робити її все більш впізнаваною у світі. Це дуже важливо не тільки з культурної точки зору, а й як нагадування, що у нас досі триває війна і нам потрібна допомога.

Гурт Kazka представив пісню “Солодкі”.

«Пісня про любов до себе й почуття до коханих. Про кайф від власного відображення в дзеркалі й тепло, що дарують миті, коли «щока до щоки». Про вогник всередині, який розпалює кожен рух, кожен ритм й справжню насолоду, що дарує кохання. Я впевнена, що цей пост просто зараз читають люди, які розчарувались — в собі, в стосунках, в мріях. Я знаю це відчуття, і розумію, як важко з ним боротись. Але обіцяю, що воно не назавжди. Шукайте власні стимули й опори, вивчайте себе, закохуйтесь у себе день у день та любіть так, як хочете, аби вас любив світ навколо», — відмітила Олександра Заріцька.

В роботі над піснею взяв участь Дем'єн Ескобар – американський скрипаль-віртуоз, володар двох премій Emmy.

Переможець "Голосу країни-11" Сергій Лазановський, який тепер виступає під псевдонімом RIDNYI презентує нову відеороботу "Важливо".


У новому треку експідопічний Наді Дорофєєвої закликає пам'ятати про найдорожчих – близьких, коханих та рідних. За словами співака, у вирі буденності ми часто забуваємо про елементарні речі: зателефонувати близьким серцю людям та спитати як справи, пише ТСН.

"Важливо" за звучанням дуже проста та легка пісня, і при цьому ще і вайбова. Їй притаманний осінній настрій останніх теплих днів. Зізнаюся, що це єдиний мій трек, який я нескінченно слухаю на повторі. Щодо сенсу – ми вирішили, що не вистачає в творчості ось такої життєвої пісні про буденні цінності. Про них також важливо говорити, адже це фундамент нашого життя, особливо зараз – воєнного", - поділився Сергій.

Кліп був знятий у Івано-Франківську.

2Tone — дует вуличних музикантів, які стали фіналістами Національного відбору на Євробачення-2023 з україномовною піснею «Квітка».

Цього тижня виконавці представили пісню “Неперевершено красива”.

Співачка Катерина Коваленко з Хмельницького, яка виступає під сценічним псевдонімом Kate Soul, презентувала нову пісню “Сходи”.


Пісню “Сходи” Катерина Коваленко, яка цього року переїхала до Харкова, виконала разом з харківським музикантом Олексієм Копиловим, який після початку повномасштабного вторгнення росії на території України мешкав у Хмельницькому.

За словами авторки, це пісня про знайоме відчуття багатьом людям.

“Біль душі та її шлях далі”, - зазначила Kate Soul.

Пісня була написана ще взимку 2023 року, у місті Хмельницький, після новин про черговий удар російських ракет по житлових об'єктах.



Співак Yaktak (Ярослав Карпук) презентував пісню “Ніколи не забудем” про життя до війни.

Пісня “Київ вдень і вночі” гурту O.Torvald вперше була представлена російською у 2016 році як саундтрек до одноіменного серіалу.


За словами учасників гурту, це єдина пісня, яку вони перекладуть українською 

“Ми не хотіли перекладати якісь пісні, тим паче, що у нас більшість матеріали україномовного. Проте ми побачили, як зараз люди знімають відео у TikTok під цю пісню, і це неймовірні ролики присвячені Києву. Але ми не хочемо аби вони були зроблені під російський текст. Київ має звучати українською, – коментує для Нового каналу Женя Галич.

Хмельницький співак Влад Ликов представив пісню про кохання “У тобі”.


Як і більшість пісень Ликова, нова композиція про кохання. У тексті мова йде про закоханого у дівчину хлопця, який постійно думає про неї. Для хлопця перестає бути реальним світ, є лише дівчина, яка для нього “як світло”.


Гурт “Громадянин Топінамбур” представив пісню “Корупція” про актуальну проблему українського суспільства.


Максим Дерев‘янчук (Drevo) у лютому записав пісню “Завітавши у храм”, яка зібрала півмільйона переглядів.
Цього тижня співак представив пісню “Біг навипередки”.


Виконавець з Хмельницького Delamer (Денис Мельничук), який випускав пісні “Горить окупант” та “Азовсталь під зорями”, цього тижня презентував трек “Знайомий акорд”.


“Нова пісня "Знайомий Акорд" повертає у часи ностальгії коли всі слухали Beyonce - Halo”, - зазначив співак.

Музикантка та авторка пісень Світлана Германова представила новий альбом свого сольного проєкту SVIT під назвою “Пташкою”.

Всі вісім пісень альбому написані після повномасштабного вторгнення.


До підбірки увійшла пісня “Парасолі”.

Марія Тучка, відома за музичним проєктом ТУЧА — київська авторка-виконавиця та музикантка.


Цього тижня вона випустила трек “Слеєрка” на підтримку ЛГБТ-спільноти щодо отримання рівних прав. Зокрема, співачка закликає підтримати законопроект про цивільні партнерства.

Дніпровський рок-гурт Kleinod, створений у 2019 році, випустив пісню “На глибині”.


Нагадаємо, що перший альбом музикантів вийшов півроку тому.

Співак Otoy (В'ячеслав Дрофа) представив пісню “Судоми”.


“Судоми — історія системи. Системи що тримає тебе в кайданах, не дозволяючи зробити жодного руху без дозволу”, - йдеться в описі до пісні.

Також цього тижня презентувала нову пісню Злата Огневич. Новий трек має назву «Полюбила».


“Ця запальна пісня стала маніфестом, що закликає усіх жінок любити себе”, - йдеться в описі до пісні.
«Я сподіваюсь, що «Полюбила» надихне багатьох жінок і змусить їх знову відчути свою власну силу», - каже артистка.

У своїй музичній роботі Zlata Ognevich також підняла тему хейту. Трек «Полюбила» вчить не сприймати негативні випади близько до серця, пам'ятаючи про свою власну цінність, силу і потенціал.

Lucas Bird — під цим ім'я випускає музику Даниїл Зубков, відомий за грою в Hiels.


Пісня Chilling одна з небагатьох, яку співак виконав українською мовою. Зазвичай, в нього англомовні треки.
Ця пісня про відпочинок у неділю.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую