ye-logo.v1.2

У Хмельницькому затвердили дизайн-код для вулиці Кам'янецької

Культура 3997
Вулиця Кам
Вулиця Кам'янецька - одна з найстаріших вулиць Хмельницького. Фото: скрін з проєкту дизайн-коду вулиці

Таку низку правил та рекомендацій по розміщенню вивісок на фасадах вже було затверджено для вулиць Подільської та Проскурівської.

Виконавчий комітет Хмельницької міськради затвердив дизайн-код вулиці Кам'янецької. Відповідне рішення було прийняте депутатами на позачерговому засіданні. Про це йдеться у повідомленні пресслужби міської ради.

Нагадаємо, в червні минулого року було затверджено дизайн-код вулиці Подільської.

Документ передбачає низку правил та рекомендацій, які мають застосовуватися при розміщенні та зміні елементів вивісок на фасадах у місті. Це покращить естетичний вигляд вулиці та міста в цілому, а також надасть загальні правила для оформлення міських просторів і будівель.

Відповідно до затвердженого дизайн-коду для вулиці Кам'янецької передбачається розміщення назв закладів у вигляді окремих об'ємних літер замість громіздких вивісок на фасаді. Для інформування відвідувачів біля входу можуть розміщуватися назви установ на прозорих табличках. Наприклад, це стосується будівель, де розміщується декілька установ. А для оздоблення фасадів створено перелік якісних сучасних матеріалів та чітко визначену кольорову гаму. Також документ вносить заборону на «клаптикове утеплення» фасадів багатоповерхових будинків.

Тепер вивіски на торгівельних центрах мають розміщуватися у місцях, які спеціально передбачені для цього проєктом. Перевага надається вивіскам з об'ємних літер. Також всі вони мають бути узгоджені між собою, мати однакову висоту та зберігати горизонтальний баланс. Крім того, дизайн-код передбачає правила для табличок на фасадах, панелів-кронштейнів та карнизів.

«Дотримання правил при розташуванні вивісок чи правильний вибір кольорів, можуть значно поліпшити візуальний вигляд міста. В результаті впровадження дизайн-коду вулиці Кам'янецької, отримаємо організований та привабливий міський простір, що буде мати позитивний вплив, як на містян та гостей, так і на місто в цілому», - йдеться у повідомленні пресслужби міської ради Хмельницького.

Читайте також: «Затоплена культура»: на Хмельниччині перетворюють село на живий музей просто неба

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую