ye-logo.v1.2

Тоня Матвієнко, Артем Пивоваров, Сергій Жадан, Дядя Жора, Skofka, Alyona Alyona, FIІNKA: нова добірка української музики

Культура 30684
25 музичних новинок у добірці цього тижня
25 музичних новинок у добірці цього тижня. Фото: patrioty.org.ua

Цього тижня Артем Пивоваров випустив пісню на вірш Василя Симоненко, а Сергій Жадан презентував альбом на вірші Григорія Сковороди.

Цього тижня відразу кілька українських гуртів випустили повноцінні альбоми, а також виконавці продовжили працювати над віршами поетів-класиків та філософів.

Першу сходинку серед популярних музичних відео в українському сегменті Youtube займає пісня Тоні Матвієнко під назвою “Сік землі”. Цю композицію співачка присвятила своїй матері Ніні Матвієнко.

«В цю пісню я вклала багато душі, тепла, любові. Це мав бути гарний сюрприз мамі на день народження. На жаль, обставини бувають сильнішими за наші плани. Випускаючи пісню-присвяту «Сік землі» для мами, я хочу закликати вас відкласти всі справи та зателефонувати батькам і сказати їм «дякую». Дякую за безсонні ночі, дякую за виховання та турботу, за мотивацію та підтримку у всьому… Я обов'язково продовжу мамину традицію популяризувати українські пісні у світі. Робити добро. Шануйте один одного та своє коріння. Дякую, мамо!», — наголошує артистка Тоня Матвієнко.

За кілька днів відео на пісню зібрало понад півмільйона переглядів.

Нагадаємо, що народна артистка України Ніна Матвієнко померла 8 жовтня у віці 75 років.

Також до популярних музичних відео цього тижня потрапила пісня, яку створив Артем Пивоваров у межах проєкту “Твої вірші, мої ноти”. Мова йде про композицію "Ти знаєш, що ти людина" на вірш Василя Симоненка.

“Ти знаєш, що ти людина” спонукає до роздумів про цінність життя. Людина є неповторною частиною світобудови. Головний герой відео перебуває у єднанні з природою, що є вічною на відміну від людини. Ця робота є нагадуванням про те, що наше перебування на цій землі нетривале, тому треба жити тут і зараз. Не боятися почуттів та випробувань, пробувати щось нове, не відкладаючи нічого на потім”, - йдеться в описі до відео.

Вірш Василя Симоненка українські музиканти активно використовують для своїх пісень. Раніше на цей вірш робили композиції гурти Tember Blanche та Spiv Brativ.

До трендових музичних відео на Youtube та до українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень потрапила композиція “Душу” від співачки Oxana Trach.

Зазвичай співачка працює в стилі нью-етно, поєднуючи в своїх піснях давні українські народні пісні з сучасними музичними стилями (хіп-хоп, реп, соул).

Раніше сайт “Є” вже писав про зірку Тік-Току - виконавицю Klavdia Petrivna.

Цього тижня її нова пісня “Імператори” потрапила до українського рейтингу Shazam.

Фіналістка національного відбору Євробачення-2023 співачка FIІNKA (Ірина Вихованець) записала нову пісню “Люди”, яка також увійшла до рейтингу Shazam.

“Шо скажут люди”? Фраза, єка погубила купу ідейників. Багато хто опустив руки від критики оточуючих. Але так було колис, так є і зара - «люди - на то й люди». Цим треком хочу навчити сприймати хейт, ци критику через призму гуцульської філософії, єк то робью я”, - написала гуцульська співачка в описі до відео.

Харківський літературний музей, поет та музикант Сергій Жадан і діджей Юрій Гуржи презентували цього тижня реґі-альбом Skovorodance на тексти видатного українського філософа Григорія Сковороди.

Загалом, над реґі-альбомом працювало понад 35 музикантів, серед яких Лесик Омодада, Олег Каданов, Галина Печеніжська, Сергій Савенко, Юрек Якубов, Хор Одиноких Сердець Сержанта Пеппера, Frank London та інші митці. Альбом складається із 12 треків, 11 з яких написані на слова Григорія Сковороди зі збірки “Сад божественних пісень”. Й ще один текст спеціально для альбому створив Сергій Жадан. Крім цього, на композицію “Нрав і права” — відзняли відеокліп.

Відомий шоумен з Хмельницького дядя Жора (справжнє ім'я - Вадим Мичковський) випустив кліп на нову пісню “Моя мала”.

«Я, як чоловік та батько трьох дівчаток, знаю як важливо приділяти увагу та говорити своїм жінкам, такі слова, як «ти така красива, така ніжна», «моя королева», «моя зая», це те що підіймає їм настрій!» ,- написав шоумен в описі до відео.

Рівненський репер Володимир Самолюк, який відомий за псевдонимом Skofka, випустив пісню “Заглох”.

Український хіп-хоп виконавець та радіоведучий ХАС (Назар Хассан) цього тижня презентував ліричний альбом “Любов на любов”, до якого увійшла композиція “Цілуй мене”.

“Це пісня про той етап стосунків, коли ти бачиш як на тебе дивляться і вдають, що люблять. І ти розумієш, що це не те, чого ти хочеш, але заспокоюєш себе, що це те, на що ти на цю мить заслуговуєш”, – прокоментував прем'єру виконавець, пише 24 канал.

DIBROVA – співак, музикант-мультиінструменталіст, композитор, фіналіст конкурсу „Хіт-конвеєр“ та саундпродюсер, що відомий своєю роботою з багатьма топовими українськими зірками, такими як Тамерлан і Альона, Злата Огнєвіч, Bryats Band, Олександр Положинський, та інші.

Цього року стала вірусною його пісня “Я бачив сталь”.


І зараз виконавець презентував пісню “Прийду”.

13-го жовтня галицько-донбаський гурт Nazva випустив другий альбом “Гурма”, який складається з 8 треків. Цей реліз виконавці називають «альбомом співпраць», бо в ньому є співпраці з більш ніж 20 митцями, серед яких Андрій Бармалій, Tember Blanche, Krutь (Марина Круть), ЮЮ та інші.До запису альбому долучили блогера Пан Роман, а також шеф-кухаря Євгена Клопотенка, YouTube-блогерів Віталія Гордієнка та Поліну Майко, Андрія Шимановського та Данілу Повара, пише видання Liroom.

Раніше сайт “Є” писав про пісню “На дно”, яку Nazva записали разом з хмельничанкою Мариною Круть, тож до підбірки увійшла пісня “Журба”, яка записана разом з Гордієм Старухом.


Хмельницька співачка Anja, яка у травні записала спільну пісню з виконавицею Ya Svoya (Яна Загоруйко), цього тижня презентувала на Youtube сольну композицію.

Пісня має назву “Ми ж лише діти”. Пісня була створена раніше, але у мережі презенутвали кілька днів тому.

Раніше “Сайт “Є” писав, що харківський гурт Kavabanga & Depo & Kolibri цього року випустив вже дві успішних пісні. Так, композиція “Sometimes” та пісня “Квітень” зібрали понад мільйон переглядів на Youtube.


Цього тижня гурт презентував композицію “Життя відкладене на потім”.

19-річна співачка Ліза Углач (Структура Щастя) презентувала альбом “Вовк”.

“Маленький кролик який зростав під тиском оточуючих, розуміє що він втратив індивідуальність. Всі лиш гралися ним. Чужі вчинки не лише шкодили, але й змінили його самоусвідомлення. Кролик вирішив, що кривдники мають відчути такий самий біль, який він переживав протягом свого «існування». Та все ж, пухнастого наздоганяє відповідальність та наслідки за вчинені ним дії на шляху до самоствердження”, - йдеться в описі альбом.

Раніше сайт “Є” писав про композицію “Біль від дотиків” з цього альбому, а до підбірки увійшла композиція “Чи знаєш ти?”.

Реперка Alyona Alyona представила пісню “В темноті”.

“У найтривожніші періоди життя із пам'яті назовні виходять спогади про найщасливіші моменти: коли було спокійно, добре, тепло, радісно. Один з таких періодів — це дитинство та спогади про дідусів та бабусь. Сьогодні, через війну в наших дітей забирають ці моменти життя. Руйнуються наші села. Хати зрівнюються з землею. Цією піснею я хотіла б зберегти ці моменти, проведені в селі. Передати атмосферу свіжоспеченого хліба, бабусиних рук, рідної хати та букета пахучих трав на столі. Атмосферу, яку забрали в наших дітей. Атмосферу, в якій пощастило жити нам”, - зазначила співачка.

Одеський інді-гурт Electrobirds випустив пісню “Осінь”.

Раніше сайт “Є” писав про їх пісню “Кладовище кораблів”.

Гурт MSblack записав пісню “Кольором”, основною для якої став хіт хмельницького гурту «Мотор'ролла» - “Восьмим кольором”.

Зараз ця пісня набирає популярності у тік-ток, а також потрапила до популярних музичних відео на Youtube/

Київський гурт Zwyntar випустив другий повноформатний альбом «Тисяча очей». Це атмосферна подорож американською Південною готикою, помноженою на українську містику, пише “Слух медіа”.


До підбірці увійшла містична композиція “Белла”.

Виконавці Verloka та Nichka, після успіху пісні “Остання ніч”, випустили ще одну спільну композицію “Поштарі”.


«Поштарі» - саундтрек життя. Віра та розчарування, взлети і падіння, любов та біль. Дорога до світла завжди має темні стежки, велика відстань завжди потребує перевалів, а правда - зусиль і втрат. Але одного разу, ризикнувши, та довірившись світлу, ти обов'язково отримаєш в фіналі щастя. Твій лист обов'язково долетить саме до твого адресата, саме в потрібний момент. Посмішка обов'язково змінить сльози. Кохання обов'язково переможе ненависть, а світло - темряву”, - йдеться в описі до пісні.

Рок-гурт Omana презентував трек “Молодим”.

“Ціль пісні: підбадьорити, зарядити жити, творити яскраво, бо завтра може не настати”, - зазначили музиканти.

Музикант гурту “Жадан і Собаки” Євген Турчинов має власний сольний проєкт Turchynov. Раніше сайт “Є” писав про його пісню “ В різних містах”.

Цього тижня він презентував пісню “Мушлі”.

Midgard – незалежний метал-гурт з центру України зміста Канів, створений у грудні 2015 року Климом Апальковим. Спочатку позиціонувався як “one-man band”, але швидко перетворився на повноцінний гурт.

Цього тижня гурт представив пісню “Блискавка”.

Гурт “Час” презентував пісню “На старій лавці”.

“Для одних дружба - це лише слово, а інші бачать у ньому велике значення. Спогади дитинства не були б такими яскравими без найкращих друзів, які в той момент були поруч. Але час іде, наші дороги розходяться, залишаючи по собі лише пам'ять, насичену незабутніми подіями. У цій пісні ми чекаємо старих друзів на старій лавці своїх спогадів, і розмірковуємо про минуле, яке залишило слід на нас справжніх”, - йдеться в описі пісні.

Виконавець provulok презентував готічно-містичний кліп “Ти ще спиш”.

Цю пісню можна назвати «неконтрольований внутрішній монолог».

Гурт "GG ГуляйГород" змішують традиційну українську музику зі сучасними танцювальними стилями. Цього тижня вони презентували пісню “Милий”.

“Ми почали працювати над треком "Милий" ще до повномасштабної війни, але навіть не могли собі уявити, якого змісту ці слова набудуть в нових реаліях. Музичною базою стала відома народна пісня "Шумлять верби". Мотив розлуки закоханих через війну гостро актуалізувався в нашій країні. Присвячується нашим військовим, та дівчатам, що їх чекають”, - йдеться в описі до пісні.

В цілому цього тижня більше 60-ти українських виконавців презентували релізи своїх нових композицій.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую