ye-logo.v1.2

Kalush Orchestra, Гринджоли, Сергій Лазановський, Lely45, Шугар, Аліна Паш: добірка нової української музики

Культура 1567
Співачки у своїй пісні приділяють увагу до проблем ЛГБТ
Співачки у своїй пісні приділяють увагу до проблем ЛГБТ. Фото: Youtube

Гурт "Гринджоли" заспівав пісню УПА "Ой, там у лузі".

В перший тиждень лютого після невеликого затишшя у січні знову збільшили кількість нових пісень.

До популярних музичних відео цього тижня потрапила спільна робота переможця "Голосу країни" Сергія Лазановського та представників України на "Євробаченні-2005" гурту Greenjolly “Ой, та у Лузі” (Три браття з Прикарпаття).

Восени 2022 року ці виконавці виконували оновлену версію пісні УПА “Засинає чорний ліс” і тепер звон вирішили зробити сучасну версію народної пісні.

“Пісня УПА "Ой, там у лузі", або ж "Три браття з Прикарпаття" була написана на основі реальних подій, які відбулися 3 березня 1945 року.

Жителі села Підмихайлівці Рогатинського району на власні очі побачили страшну трагедію родини Дмитрів.
Троє братів Мирослав, Тарас, Богдан - загинули в один день, за словами рідної сестри Віри, їх зрадив товариш, який мешкав у них вдома. Тараса замордували живим”, - йдеться в описі до відео.

Переможці Євробачення-2022 гурт Kalush Orchestra представили трек “Янголом”, який також увійшов до трендових композицій тижня.

"Янголом" - це наша нова пісня, яка розповідає про одне з найсильніших почуттів у світі - кохання. Де ангел символізує кохану людину, без якої життя втрачає сенс. Ми сподіваємось, що вона знайде відгук у вашій душі. Та встряне в груди, як та стріла з пісні”, - зазначили музиканти.

Співак Nikow (Дмитро Ніков) дебютував на сцені у лютому 2023 року з піснею “Розмова з містом”. Навесні до рейтингу Shazam потрапила його композиція “Невідомо”.

Тепер нова його пісня “Зупини її” увійшла до рейтингу популярних музичних відео на Youtube.

Новий трек записав виконавець Watsebha (Юрій Вацеба), який виконує пісні англійською та українською мовами.

Трек “Гідні” він записав разом з Monpy. Пісня увійшла до українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.

DIBROVA – співак, музикант-мультиінструменталіст, композитор, фіналіст конкурсу „Хіт-конвеєр“ та саундпродюсер, що відомий своєю роботою з багатьма топовими українськими зірками, такими як Тамерлан і Альона, Злата Огнєвіч, Bryats Band, Олександр Положинський, та інші.

Цього тижня він випустив композицію “Ліхтарі”.

“Пісня народилася у маленькому містечку, де кожен знає кожного, між двома молодими людьми: фанатичним музикантом та юною тендітною дівчиною, яка була закохана в нього із самого дитинства. Випадкова зустріч на вечірці, де у ролі глядача опинився юнак, стала початком чогось більшого і важливого в їхньому житті. Історія, яка стоїть за цією піснею, наповнена взаємними почуттями та спільними моментами, які і досі надихають пару вірити у справжнє кохання. "Ліхтарі" - це не просто пісня, а символ спільної історії двох людей і надії на щасливе майбутнє, яке вони будують разом, навіть у важкі часи. Нехай вона стане нагадуванням про те, як важливо цінувати кожен щасливий момент разом з тим, кого ви любите, всупереч обставинам та подіям”, - йдеться в описі під відео.

Український гурт PROBASS HARDI, який став відомий завдяки пісні “Доброго вечора, ми з України, презентує свій новий сингл під назвою «04:30».


Назва треку «04:30» має декілька сенсів: один з них символізує переддення або найтемнішу ніч перед світанком, яку ми зараз проживаємо. Все що вже почалося автоматично закінчується і не завжди так буде.


«В цій роботі ми говоримо про кілька реальностей, про ненависть, про надію, про себе та про кожного з нас» - коментують музиканти.

Назар Хассан ака ХАС, який був хедлайнером хмельницького фестивалю «My fest», цього тижня представив музичну трилогію.

“Йду по воді” - це перша пісня яка була написана з трилогії. Що стосується самої тематики - це достатньо відвертий трек. Він про мій шлях, про моє минуле і про те, як я йду по життю зараз. Для когось зміст може здатися образливим, бо хтось може провести аналогію з Христом. Але ми всі "діти Божі". І в кожного з нас є своя "Хресна дорога", - зазначив ХАС.

Співачка Lely45 (Людмила Білоусова) представила композицію “Я сподіваюсь”.

Раніше сайт “Є” ye.ua писав про альбом співачки “Чорний лебідь”.


Музикант Dovi (Андрій Вдовиченко) випустив пісню “Капюшонами” про те, як важливо мати поряд близьку людину.

Нагадаємо, що нещодавно репер VovaZiLvova та DOVI (Андрій Вдовіченко) випустили спільний трек “А вони у руці”.

Хмельницький співак та блогер Олег Шкарпета (Шугар) презентував нову пісню “Олєг”.

У світі інтернет-гумору існує велика кількість мемів про людей з ім'ям Олег. Тож співак, якого також звуть Олег, у своїй новій пісні вирішив обіграти такі меми на прикладі спілкування дівчини та хлопця.

Співак звертає увагу, що дівчині не потрібні дорогі подарунки розваги та десерти, адже в неї є “Олєг”.

Харківський гурт Kavabanga Depo kolibri другий тиждень поспіль випускає нові пісні.

Після композиції “Бориспіль”, вийшов трек “Як ти там”.

Гурт MBreeze представив пісню “Втомленим”.

Нова пісня адресована людям, які втомилися через війну і має їх надихнути продовжувати боротьбу та бути включеними у наближенні української перемоги.

Гурт “Пиріг і Батіг”, який створює пісні на вірші поетів Розстріляного Відродження представив нову композицію “І гріховна і свята”. Пісня написана на вірш Григорія Чупринки.

“Цією роботою починаємо знайомство із майбутньою збіркою “Замордовані”, що буде подвійною. Дуже важливо, що саме з Григорія Чупринки і його поезії відкриваємо свій набуток по цьому матеріалу. Він є представником першої хвилі розстрілів в часи, коли тільки прийшла радянщина до України. Він також особливий тим, що ніколи не був прихильником нічого радянського, був впертим націоналістом, українським січовим стрільцем, за що й розстріляний 28 серпня 1921 року в київському Лук'янівському СІЗО”, - зазначають музиканти.

Рок-гурт “Харцизи” випустив пісню “Пройдисвіт Брукс”.

“Прообразом до пісні став хоробрий воїн та відчайдушний розбишака на псевдо Брукс”, - зазначили музиканти.

Аліна Паш, яка зараз мешкає в США, представила трек “Ne novenka”, а також драйвовий кліп до композиції.

Пісня написана в стилі ранньої творчості артистки, зокерма, композиції “Бітанга”.

Співачка Love.Mary (Марія Поліщук) випустила пісню “Поцілунки”.

«Поцілунки» — перший реліз співачки Love, Mary після виходу її дебютного альбому «Казка про любов». Усі звикли, що артистка оспівує у своїх піснях розбите серце, нещасливе кохання та токсичні стосунки між партнерами, але тут усе навпаки. Цього разу Love, Mary розповідає про близькість на духовному та на фізичному рівнях, звісно ж, через призму свого життєвого досвіду”, - йдеться в описі до відео.

Репер Otoy випустив другу частину альбому “Темна”.

Перший альбому “Держава живе людина існує” - суспільно-політичний. В пісні репер згадує, зокрема, про мільярди гривень на ремонт доріг, які влада витратила напередодні повномасштабного вторгнення.

Гурт “Дно” після випуску жартівливого альбому “ФОП Кохання” разом з Женей Яновичем, записали кілька ліричних пісень.

Пісня має просту назву “Романтичний трек”.

Співачка Negoda презентувала пісню “Погляну в твої очі”.

«У вас буває відчуття, що хочеться додому, але ви вже вдома? Мабуть, тому що дім - це не про місце в першу чергу. Дім - це про відпочинок, затишок та мир. Саме тому в кожної щасливої людини є інша, своя людина-дім, в якій можна знайти любов, та поруч з якою хочеться творити, жити та віддавати”, - зазначила співачка.

“Робаний Йот” – львівський інді-рок гурт, що примішує до своєї музики гранж та панк.

Цього тижня музиканти представили драйвовий трек “Зелененькі очі”.

Ще одна рок-пісня отримала назву “Скінхед та анімешниця”.

Про цю незвичну історію кохання заспівали гурти Сусіди Стерплять та Burned Time Machine.

“Ідея пісні скінхед і анімешниця з'явилась із жарту на кшталт, «а що якби…» в момент коли ми повинні були грати на аніме вечірці і пішла чутка, що праві збираються прийти і бити анімешників. Але цей жарт так би і залишився жартом якби ми не вирішили зробити спільну роботу з гуртом Burned Time Machine хлопці скинули коротеньку демочку яка звучала точно як аніме опенінги і ми одразу загадали про стару ідею. Сама пісня, незважаючи на важке звучання, вийшла наймилішою у нашій дискографії. Вона розповідає просту історію двох різних людей які щиро полюбили один одного і завдяки своїм почуттям навчились приймати чужі погляди на світ”, - розповіли музиканти гурту “Сусіди стерплять”.

DakhTrio – музично-театральний колектив театру «Дах».

Артисти кожен рік до дня народження Василя Стуса записують нову пісню на його вірш.

Композиція “Немилосердно” - частина цієї традиції.

Morgendie (вимовляється як моргендй) — український музичний інді-гурт, заснований у 2019 році у місті Кропивницький. Учасниками гурту є: Анастасія Дубіна — вокалістка, авторка пісень та Дмитро Козлітін — музичний продюсер, автор пісень.

Раніше сайт “Є” ye.ua писав про їх трек “В долині лілей”.

Цього тижня вийшла композиція “Пітьма”.

Тікток-блогерка з майже мільйоном підписників Kareena (Каріна Балашова), учасниця талант-шоу “Голос країни-10” у 2023 році розпочала музичну кар'єру під псевдонимом Freaky Siren.

Цього тижня вона разом зі співачкою Uliana Royce випустила трек “На межі MV”.

“Відвертість, прямота та сенси цієї пісні не мають бути відкриттям для нашого суспільства, це має лише підсилити розуміння того, що усі люди мають право проживати свої почуття, не приховувати їх та ніколи не зіштовхнутись із засудженням. Відчувати свободу у своїх діях, у своєму виборі — це частина нашого життя”, - йдеться у описі до відео.

Цим треком співачки хотіли підняти питання, яке стосується багатьох людей, а саме тему кохання та його прояву.

“Нам важливо, аби суспільство приймало ЛГБТК+ спільноту, визнавало їх права та свободи, а також не ставало на шляху до вирішення глобальних питань, таких як шлюбна рівність”, - розповіла Uliana Royce.

Український співак з Сан-Франциско ANDRUX презентував нову пісню.

Пісня “Залишився Один” – про стан самотності в періоді “реабілітації”, який може зрозуміти кожен після болючого розриву з коханою людиною. В якому ти намагаєшся жити за звичним ритмом, ніби заново вчишся ходити. В такому стані важко, сумно і страшно. Проте, прийняття реалій допомагає відновитись значно швидше, аніж ілюзія «зі мною все добре» – самообман, до якого люди з розбитим серцем часто вдаються, аби втекти від себе і власних переживань

Дебютний трек Незламного називається “Дівчина ЗСУ”.

Пісня стосується особливостей спілкування з росіянами під час повномасштабного вторгнення.

Ну і наостанок: спільна робота музичного продюсера Івана Клименка (лейбл Enko) та реггі-виконавця Brother Culture під назвою “Peace in Ukraine”.

“Хочу представити наш реліз з Brother Culture. Я дуже радий що мені вдалося зробити колаборацію з бразер калчер оскільки це один з моїх улюблених реггі виконавців. Радий що тепер про Україну співає все більше і більше виконавців”, - написав в описі до відео Клименко.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую