ye-logo.v1.2

Кам’янець-Подільська фортеця - переможець акції «7 чудес України»

Культура 9509
Фото: ui.ua

У заповіднику Софія Київська відбулося підведення підсумків та нагородження переможців Всеукраїнської акції «7 чудес України: замки, фортеці, палаци».

З 22 серпня по 1 грудня 2011 року на офіційному сайті акції тривало відкрите Інтернет-голосування. Паралельно було проведено всеукраїнське опитування експертів, у якому взяли участь члени Оргкомітету акції, представники обласних оргкомітетів, керівники державних інституцій, що опікуються розвитком культури та туризму, представники туристичних операторів, експерти у галузі історії, культури і туризму. Згідно умов акції, саме за результатами Інтернет-голосування та опитування експертів (з розрахунку 50/50) Оргкомітетом і було визначено переможців акції.
Окрім Кам’янець-Подільської фортеці, переможцями стали: Аккерманська (Білгород-Дністровська) фортеця (Одеська область), Алупкінський (Воронцовський) палац (Крим), Луцький Верхній замок (Волинська область), Митрополичий палац (Чернівці), Палац у Качанівці (Чернігівська область) та Хотинська фортеця (Чернівецька область).
Нагадаємо, що на звання «сьомого дива України» претендувала й фортеця у Меджибожі. За підсумками Інтернет-голосування вона посіла 14 місце, а ось експерти віддали їй 8 сходинку. У підсумку фортеця у Меджибожі посіла 10 позицію. За повідомленням оргкомітету акції, готується видання брошури «7 чудес України: Україна – країна див», що вийде українською, російською, англійською та німецькою мовами. В ній будуть презентовані переможці та фіналісти акції. Дана брошура буде безоплатно поширюватися у дипломатичних представництвах та готелях у період проведення «Євро-2012». Окрім того, будуть випущені відео-диски з програмами про 21 об’єкт-фіналіст акції «7 чудес України», які підготував канал «ТВі». Ці диски будуть безкоштовно поширюватися в школах, музеях та бібліотеках України.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую