ye-logo.v1.2

В Хмельницькому на стадіоні «Локомотив» пройшла третя спеціалізована Всеукраїнська виставка собак гончих порід

Культура 7077
Фото: Євгеній ДОРОФЄЄВ

Краса тут не головне. Головне – заслуги: де, скільки та якої дичини вдалося здобути.

І все ж, себе показати також потрібно. Саме тому, незважаючи на дощ, розпочалася виставка гончаків традиційно з параду. Потім кудлаті конкурсанти в супроводі господарів розійшлися по рингах. Всього на виставці було представлено чотири породи: англо-російські, російські, карпатські та естонські гончаки. Серед 70 чотириногих учасників були й ті, хто проживає за межами нашого міста. Географія досить обширна: Закарпаття, Франківщина, Львівщина, Тернопільщина, Київщина та Вінниччина. Судило собак журі, у якому були експерти з України та Росії. Як запевнив нас експерт-кінолог всесоюзної категорії з 50-річним стажем Юрій Букатевич, на такій виставці, як ця, собака має не лише показати себе у всій красі. Перш за все, потрібно продемонструвати так звані робочі якості. Вони формуються роками, передаються з покоління в покоління і відзначаються в спеціальних дипломах. Навіть якщо екстер'єр чотириногого друга десь підкачав, високий результат на виставці може дати саме «польова» робота. Тому кожному учаснику спочатку влаштовували випробування в лісі на ловах.
«Ми вирішили провести ІІІ Всеукраїнську виставка гончих порід у Хмельницькому тому, що це місто традиційно вважається осередком полювання з гончаками, - каже голова правління Федерації мисливського собаківництва України Олександр Домашовець. – Особливістю виставки є те, що на ній представлені карпатські гірські гончаки. Це собаки, з якими полювали мешканці Західної України з давніх-давен. Але цей вид не був стандартизований, як порода. Нині наша федерація взяла такий напрямок, який дозволить виділити породу карпатських гончаків і розпочати їхню масову селекцію».
Абсолютна більшість оглянутих собак одержали оцінку «відмінно» та «дуже добре». Виставка показала, що Хмельниччина має багато чистопородних чотирилапих мисливців. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую