ye-logo.v1.2

Сакура, книги, джаз і вогонь – фестивалити можна кожні вихідні!

Культура 3397

Весна хоч і запізнилася, та все ж порадувала нас не лише сонцем, але й цілою купою різноманітних розваг. Відомо, що для активних людей відстань нині не грає ролі у виборі місця відпочинку. Тому хто вважає себе душею молодим, любить активний відпочинок, тематичні зустрічі чи далекі подорожі запрошуєм

… із 25 квітня до 30 травня в Ужгород.
Саме в цей період на Закарпатті очікується пік цвітіння сакури. Засаджені сакурами вулиці, прилеглі до набережної річки Уж, яку іноді називають Сакурова алеєю, перетворюються на фантастичний райський сад. Цій події приурочено IV Міжнародний музично-творчий фестиваль «Сакура Фест 2012». На вулицях міста у період проведення фестивалю можна зустріти чарівника Графа Сакура, який вважається романтичним символом фестивалю.
Декоративну японську вишню завезли до Ужгорода в 1923 році з Відня, і зараз вона росте по всьому місту, але найбільше її в районі набережної Ужа. Щорічно на цвітіння сакур до Ужгорода приїжджають тисячі туристів. Майже одночасно з японською вишнею зацвітають магнолії, рожеві, білі і фіолетові, розпускаються квіти японської айви і яблунь Недзвецького.
Дістатися до Ужгорода із Хмельницького можна або автомобілем, або потягом. Відправляються вони із вокзалу о 16:49, 00:10 та 01:38, ціна квитків від сотні гривень. А от прямого автобусного сполучення немає, дістатися можна лише до Яремча, а далі – до Ужгорода.

… 29 квітня – 2 травня у Хотин.
До себе запрошує «Середньовічний Хотин». І хоча, третій міжнародний фестиваль історичної реконструкції середньовіччя «Битва Націй» поміняє прописку і статус, ставши одним з наймасштабніших подій такого роду в Європі, і пройде у Варшаві, однак паралельно у Хотині відбудеться Перший міжнародний фестиваль історичної реконструкції «Середньовічний Хотин».
Крім уже традиційних спортивних боїв «Битви Націй» учасників чекають інші видовища: кінний і піший турнір, масові битви «100 на 100», дуелі один на один, і все це у супроводі живої етно-рок-музики. Учасники будуть жити і відпочивати в історичному таборі на території фортеці, в умовах, наближених до тих, які були звичні в поході для наших предків. Вперше в Хотині вас чекає велика кінна програма. Ви побачите на полі коней, привчених до вершників в обладунках, кінні бої і змагання. Працюватимуть історичні і сучасні таверни з приємними цінами, де завжди за помірну плату можна буде поїсти і втамувати спрагу. Окрім того, протягом трьох днів на великих екранах проводитиметься пряма трансляція Чемпіонату світу з історичного середньовічного бою в рамках фестивалю історичної реконструкції Середньовіччя «Битва Націй 2012» з Варшави.
Організатори попереджають, що оскільки фестиваль буде проходити в період травневих свят, в ці дні можуть виникнути проблеми з поселенням у районі Хотина. Тому місця у готелях варто резервувати уже!

… з 1 по 15 травня у Хуст.
Налюбувавшись сакурами, завітайте також у Долину нарцисів. Масове цвітіння цих самозакоханих квітів очікується до кінця травневих свят. Хоча терміни цвітіння закарпатських нарцисів залежать від погоди.
Долина нарцисів розташована в урочищі Кіреші поблизу міста Хуст на Закарпатті. Тут знаходяться найбільший у світі масив природних заростей нарциса вузьколистого - рідкісного рослини, занесеного в Червону книгу. Щорічно Долину нарцисів відвідують понад 10 000 туристів. У період цвітіння територія відкрита для відвідування щодня з 8:00 до 21:00 без вихідних. Плата за вхід – символічна, а для студентів та школярів – знижки. Парковка для автомобілів біля входу безкоштовна, але місткість її обмежена – в період травневих свят, бувають автомобільні затори.
Дістатися до Хусту можна потягами. Від нас відправляється п’ять потягів здебільшого у нічний та ранній час. Найшвидший маршрут – з однією пересадкою у Львові. Потяг відправляється о 9:48 і перебуває у дорозі 21 годину 25 хвилин, включаючи час затрачений на пересадку.
Отримати інформацію про поточний стан Долини нарцисів 2012 ви можете за телефонами +38 (067) 310-35-16, (03132) 2-21-93.

… 5-6 травня до Львова.
Протягом двох днів тут відбуватиметься справжнє середньовічне дійство! У Шевченківському Гаю (вул. Чернеча Гора, 1) пройде Третій міжнародний фестиваль середньовічної культури «Львів Стародавній». Основними подіями фестивалю мають стати лицарський турнір, масові битви воїнів та давні лицарські забави. Кульмінацією свята стане турнір лицарів, переможець якого обере королеву Любові і Краси за старовинним звичаєм.
Зокрема, усі бажаючі зможуть відвідати біля десятка різноманітних майстер-класів справжніх професіоналів своєї справи: гончарства, ковальства, стрільби з справжнього англійського лука, середньовічних танців тощо. Охочі відчути себе героями тої епохи зможуть приміряти середньовічні костюми та обладунки. У середньовічній таверні пригощатимуть наїдками за старовинними рецептами, а на стилізованому ярмарку продаватимуть свої вироби майстри різноманітних ремесел, де кожен зможе придбати собі сувенір на згадку про фестиваль.
Вартість квитка на один фестивальний день:
Дорослий – 30 грн.
Дитячий – 15 грн.
До 7 років вхід безкоштовний.

… 18-20 травня у Кам’янець-Подільський
Перший міжнародний історичний фестиваль «Porta Temporis», який був анонсований на минулі вихідні, через дощі та холод перенесли на 18-20 травня.
Організатори фестивалю обіцяють неабияке шоу із відтворенням військового наметового табору, штурмом «Руської брами», змаганнями серед кращих лучників та виступами вуличних театрів. Також учасники матимуть змогу помилуватися лазерно-світловим шоу на середньовічну тематику, унікальними постановками фаєр-шоу, почують музичні твори XІV-XV століть, а для особливо завзятих будуть ще й безкоштовні майстер-класи із танців.
До Кам’янця-Подільського можна дістатися автомобілем за годину. Якщо ж ви вирішили скористатися автобусами, то вони із обласного центру ходять майже щопівгодини. Любителям автостопу відомо, що головна точка відправлення – це зупинка «Сільгосптехніка» біля автовокзалу №5, знана в народі як зупинка «біля маслозаводу». Усю інформацію про розміщення, детальну програму і навіть де попити каву в очікуванні друзів можна знайти на офіційному сайті фестивалю: portatemporis.com

… 18-20 травня до Києва.
Усім, хто захоплюється розмальовками, особливо власного тіла, у ці дні, дорога до столиці на 8-й Міжнародний фестиваль Тату та пірсингу «Tattoo-Collection 2012». Це фестиваль настільки полюбився киянам і гостям столиці, що «Tattoo-Collection 2012» став одним з найбільш очікуваних подій цього року. Фестиваль об’єднує безліч людей з різних країн з однією метою – показати громадськості, що тату – це не стереотипна «зеківська наколка», а один із видів творчості на людському тілі. «Tattoo-Collection 2012» порадує учасників та відвідувачів фестивалю нестандартною шоу-програмою, новими обличчями в світі тату, неповторними роботами майстрів, які будуть номінуватися у конкурсах із цінними призами, а також інтерактивними шоу байкерів, велобайкерів, виступами прогресивних музичних груп і безліччю інших сюрпризів! Фестиваль пройде у Національному комплексі «Експоцентр Україна» (пр. Академіка Глушкова, 1). Детальна інформація на офіційному сайті: tattoo-collection.kiev.ua

… 25-26 травня знову до Києва.
На головне свято столиці – день Києва пройде Фестиваль Вогню. Для глядачів – це єдиний шанс на рік побачити повноцінне шоу вогню в максимальному його масштабі. На фестивалі виступлять найкращі і різножанрові колективи! Крім вогняного шоу у програмі будуть цирк, театр, конкурс графіті, ярмарок циркового, вогняного і театрального реквізиту, школи барабанів і школи вогню! Для фаєрщиків Фестиваль вогню – це можливість навчатися у кращих майстрів вогняного жанру, провести кілька днів у лісовому пансіонаті серед сотень таких же фанатів своєї справи, показати себе в сольному виступі і на інші подивитися на інших, але найголовніше – зануритися в особливу атмосферу, яка з’являється лише раз на рік, і її ім'я - КиївФаєрФест!
Офіційний сайт: firefest.info

…1-3 червня знову до Львова
Джазовий фестиваль міжнародного масштабу «Alfa Jazz Festival» вдруге збере кращих джазових музикантів світу, подарує гостям чудові літні вихідні у кращих традиціях європейських музичних подій. Хвиля джазу нахлине на столицю Західної України, затопить найвищі флюгери старого міста і розчинить усіх його гостей у джазовому коктейлі з чудової музики і незабутніх вражень. Відтепер уся Європа починатиме своє фестивальне літо під відкритим львівським небом на Alfa Jazz Fest.
Джазові концерти відбуватимуться від п’ятниці до пізнього вечора неділі на трьох сценах – головній сцені в Парку Культури імені Богдана Хмельницького і двох сценах на вулицях міста: на Площі Ринок і площі під Домініканським Собором. Офіційний сайт фестивалю: аlfajazzfest.com. До Львова із Хмельницького курсують усі види транспорту.

... 1-3 червня знову до Кам’янця-Подільського.
Тут пройде міжнародний фестиваль з реконструкції середньовіччя «Форпост». На фестивалі очікується близько 500 учасників з України, Росії, Білорусі, Польщі, Сербії та інших країн.
В програмі фестивалю: стрілецькі турніри, виступи танцювальних колективів, конкурси середньовічних костюмів, фаєр-шоу, виступи музичних команд, які грають середньовічну музику. А одним із найсильніших видовищ стануть професійні середньовічні бої, в яких приймуть участь чемпіони світу.
Під час проведення фестивалю відвідувачі можуть зупинитися у готелях міста, винайняти кімнату у приватному секторі, чи розташуватися у наметовому таборі. До речі, намети можна буде взяти напрокат.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую