ye-logo.v1.2

Багатофігурна творчість у художньому музеї

Культура 2172
Фото: Євгеній ДОРОФЄЄВ

У Хмельницькому обласному художньому музеї відкрилася виставка живопису львівського художника Михайла Ліщинера “Роздуми на мистецьких шляхах”.

Експозиція присвячена сторіччю з дня народження видатного митця, який свого часу жив і навчався на Поділлі, у Кам'янці-Подільському.
На огляд з особистих фондів музею виставили 20 з 24 полотен, написаних у період 1960-1990 років. До слова, 11 картин автор ще за життя подарував хмельницьким музейникам. Вони пригадують, що митець завжди називав найбільшим скарбом своїх дітей та онуків.
За словами колег, Михайло Ліщинер дотримувався традицій львівської художньої школи, поєднуючи їх з європейськими течіями. Щоправда, художник ніколи не обмежувався одним жанром, а створював багатофігурні композиції і натюрморти, портрети та пейзажі, поєднуючи в них різні мистецькі напрями. У його полотнах переважають світлі, яскраві кольори, що свідчить про життєрадісний погляд автора на навколишній світ.
Картини Михайла Ліщинера зберігаються у музеях України та Грузії, а також у приватних збірках нашої держави, Росії, США, Німеччини, Англії та Ізраїлю.
До слова, один з трьох синів Михайла Ліщинера, В'ячеслав, готує до друку альбом творів батька, примірник якого пообіцяв подарувати й хмельничанам. Проте, до нього не увійшли ті 24 роботи, які знаходяться у Хмельницькому. Тому мистецтвознавці запрошують відвідати музей та на власні очі побачити твори митця. Виставка триватиме до 1 липня.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую