ye-logo.v1.2

Шоу повітряних куль у Кам'янець-Подільському (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Культура 5241

Яскраві гіганти, найменший з яких - розміром з 9-поверхівку, злітають у небо.

З різних майданчиків Старого міста у ще похмуре небо Кам'янця піднялися сім екіпажів балуністів. Так повітроплавці фієсти "Кубок Поділля" долучилися до ретро-ночі, яка проходила в місті. Свої вміння з пілотування аеростатів продемонстрували сміливці в Хмельницькій області. У Кам'янці-Подільському вже звикли до повітряних кулях, ширяючим над містом. Але цього разу польоти виявилися непростими - 40-метровий аеростат вдалося провести під мостом. А ще усі бажаючі змогли піднятися в небо на найбільшій у Східній Європі кулі, та ще вночі - повідомляє кореспондент телеканалу "Інтер" Альона Цинтила.  

Шоу повітряних куль мало назву "Назустріч сонцю", але сонця не було. Ну не щастить чомусь останнім часом балуністам на погоду. Хоча добре, що не дощ чи вітер.  Розклали кулі на Вірменському ринку, майданчику біля ЗОШ №1 та на Троїцькій площі. Отут ми і "отаборилися". Спортивний директор Ігор Лобашов інструктує балуністів. Пускає в небо кульку для з'ясування обстановки. І дає добро на політ - пише hroniker.net.

І ось яскраві гіганти, найменший з яких - розміром з 9-поверхівку, злітають у небо.
Геннадій Свіркун, повітроплавець: "В повітрі так, зовсім інші думки, все абсолютно плавно".
Та й вигляд захоплюючий - стара фортеця, нові мікрорайони, Смотрицький каньйон. Фотографувати потрібно відразу, попереджає пілот - повертатися не будуть. А цей маневр - майже ексклюзивний. 40-метровий шар пролітає під мостом.
Валентин Щенявскій, повітроплавець:
- Я вперше в житті пролетів під мостом - і звичайно почуття гордості, радості, боялися всі.
- Кричали?
- Ну, пищали.
Ще один незвичайний політ очікував жителів і гостей Кам'янець-Подільського вночі, вірніше - вже на світанку. На годиннику - 4 ранку, а екіпажі готові до старту. По сигналу - вони летять назустріч сонцю. Через 3:00 - знову в небо.
Бути пілотом повітряної кулі може далеко не кожен - крім фізики і аеродинаміки, потрібно відмінно знати конструкцію аеростата і динаміку польоту, а ще - правильно читати метеопрогнози.
Пілоти не дивляться погоду по телевізору, а користуються певними інтернет-сайтами - говорить повітроплавець Геннадій з 25-річним стажем. Але й там можуть помилятися, тому краще довіряти своїм відчуттям.
Геннадій Свіркун, повітроплавець:
- Чи не літаємо, коли вітер понад 5 метрів в секунду, коли сильний дощ, коли злива, коли грози - в грози і літаки не літають, як ви знаєте.
Але літати - не головне, потрібно ще вміти зробити м'яку посадку. Адже вітер нерідко забирає кулю на сотні метрів, а то і кілометрів. У Кам'янці-Подільському всі екіпажі приземлилися вдало. Пілоти задоволені. Пасажири в захваті.

Коментарі:

Григорій Продавецьгорілки 25.05.2012 11:14

аааааааааааааааааа)))))ХОРТИЦЯ!АБСОЛЮТНА ЯКІСТЬ!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую